За тиждень рівненським патрульним двічі пропонували хабарі

Лише протягом тижня рівненським патрульним двічі пропонували неправомірну вигоду.  Вчора, близько 22 години ночі, патрульні поліцейські під час відпрацювання аварійно-небезпечної ділянки дороги Н25 Городище – Рівне – Старокостянтинів поблизу с. Костопіль, помітили транспортний засіб Mercedes, водій якого в населеному пункті при дозволеній швидкості 50 км/год, рухався зі швидкістю 78 км/год.

Під час спілкування та розгляду справи про адміністративне правопорушення 42-річний житель Тернопільщини з метою уникнення відповідальності, запропонував працівникам поліції неправомірну вигоду в сумі 200 гривень. Патрульні пояснили, що за такі дії йому загрожує кримінальна відповідальність. Чоловік на зауваження не реагував та продовжував пропонувати грошові кошти.

На порушника інспектори винесли постанову за ч.1 ст.122 КУпАП (перевищення швидкісного режиму), а для документування спроби надання неправомірної вигоди викликали слідчо-оперативну групу. Наразі за цим фактом проводиться перевірка, за результатами якої прийматиметься відповідне процесуальне рішення.

На стаціонарному посту в м. Корець 21 червня 52-річний водій Volvo з Одеської області, що порушив правила перевезення великогабаритних транспортних засобів, теж намагався "домовитись по старінкє". 

При перевірці документів, керманич передав файл в якому знаходилися посвідчення водія, реєстраційні документи на транспортний засіб, протоколу перевірки технічного стану транспортного засобу та грошова банкнота номіналом 200 гривень. Його попередили про кримінальну відповідальність за пропозицію неправомірної вигоди працівнику поліції та викликали слідчо-оперативну групу.

Пам’ятайте, навіть натяк на пропозицію неправомірної вигоди може розцінюватися патрульним як спроба дати хабар. То ж, не випробовуйте долю. Сплатіть штраф, або оскаржуйте адміністративні матеріали у суді.

Прес-служба Патрульної поліції Рівненської області

Читайте також