За вимагання хабарів судитимуть колишнього держреєстратора Рівненського району

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

У кримінальному провадженні з ознаками корупції, під процесуальним керівництвом прокурорів Рівненської місцевої прокуратури, слідчими  зібрано достатньо доказів та повідомлено про підозру колишньому державному реєстратору у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 369-2, ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 361 КК України, а саме: вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, здійсненні пособництва щодо несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем.

Під час досудового розслідування слідчими СВ Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області встановлено, що впродовж 2019 року колишній державний реєстратор однієї із сільських рад Рівненського району, неодноразово вимагав та одержував неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від особи, яка бажала зареєструвати нерухомість на території району, але немала необхідних документів.

Загалом цією особою одержано грошових коштів на загальну суму 64 000 грн. за вплив на прийняття рішення щодо здійснення державної реєстрації іншими державними реєстраторами, які приховано здійснювали свою діяльність в м. Рівному, хоча відносились до однієї із сільських рад Рівненського району та до виконавчого органу Київської міської ради.

Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.     

 

Довідково: найсуворіший  вид покарання  за вчинення  зазначених злочинів, передбачений санкцією ч. 3 ст. 369-2 КК України у вигляді позбавлення волі від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

За матеріалами Рівненської місцевої прокуратури 

Читайте також