Загиблому 21-річному бійцю 3-ї штурмової бригади з Рівного просять присвоїти звання Героя України

Рідні загиблого Захисника з Рівного Миколи Сергійовича Трофімчука просять присвоїти йому звання Героя України. Відповідну петицію опублікували на сайті Президента.

Микола Трофімчук народився 19 червня 2003 року в Рівному. У 13 років втратив маму, залишився з батьком, двома сестрами та бабусею, яка всіма силами старалася подарувати любов та підтримку Миколі. Закінчив ліцей №27, після чого вступив у Квасилівський професійний ліцей, де здобував фах автослюсаря. Під час служби був студентом, адже навчався на третьому курсі факультету здоров’я, фізичної культури і спорту Міжнародного економіко-гуманітарного університету імені Степана Дем'янчука.

Коли розпочалося повномасштабне російське вторгнення батько Миколи пішов до військкомату, де у черзі і зустрів Миколу, який тоді ж і став добровольцем маючи на той час лише 18 років.

Спершу потрапив до тероборони, ніс службу на Білоруському кордоні. А потім захотів в "АЗОВ". Написав рапорт на переведення й так опинився у 3 окремій штурмовій бригаді. На всі вмовляння своєї родини залишитися на місці Микола казав: "Я так вирішив, я не можу просто сидіти осторонь". Микола взяв собі позивний "Лівша".

Із честю та гідністю разом із побратимами боронив цілісність держави під Бахмутом, за що отримав Відзнаку Головнокомандувача Збройних сил України - "Золотого Хреста".

16 серпня 2024 року Воїн загинув від отриманого важкого поранення, несумісного із життям, під час виконання бойового завдання, захищаючи волю і незалежність України на Луганському напрямку.

Підтримати петицію можна тут.