Захищав сина від нападу: у Рівному судили лікаря, який побив підлітка

У Рівному судили чоловіка, який побив хлопця. 

Як зазначається у вироку Рівненського міського суду, подія сталась близько 15 години 21 грудян 2023 року біля магазину «EconomClass» на вулиці Соборній. 

Обвинувачений вдарив малолітнього долонею по обличчю, чим наніс йому легкі тілесні ушкодження.

Як розповів у суді обвинувачений, у той день він разом із сином та його вчителем-наставником йшли вулицею. Як раптом його сина штовхнув потерпілий. Його син від цього ледь не впав, а підліток пройшов повз так, наче нічого не сталося. 

Обвинувачений гукнув до потерпілого та запитав його, чи будуть вибачення. Однак, той не відреагував, тоді чоловік схопив його за плече та ще раз запитав, чи будуть вибачення. 

У відповідь почув погрози та нецензурну лайку. Тоді обвинувачений вдарив хлопця долонею по обличчю, від чого той сідницями впав на асфальт. Після падіння підняв його рукою за куртку. Після чого підбігли інші хлопці та розпочали штовханину, погрожуючи фізичною розправою. 

Обвинувачений вирішив залагодити конфлікт та запропонував підлітку 200 грн на солодощі, однак, інші підлітки сказали йому не брати гроші, а викликати поліцію та батьків. 

Обвинувачений сказав, що шкодує про вчинене, своєї вини він не визнав. Додав, що захищав свого сина з інвалідністю від нападу. 

Натомість підліток заявив, що зачепив сина обвинуваченого випадково. Також він стверджував, що не вживав лайки на адресу обвинуваченого. 

Як розповіла свідок, яка працює асистентом вчителя в Рівненському ліцеї "Центр надії", син обвинуваченого має особливі потреби. У той день вона виводила дитину до батька. коли вони йшли вулицею, то син обвинуваченого раптово відхилився - удару чи поштовху вона на бачила. В цей час батько підбіг до підлітка та запитав: "Ти нащо вдарив?". У відповідь на це з боку хлопця вона почула нецензурну лайку. Що трапилося далі вона не бачила, оскільки взяла дитину за руку та повела його в підземний перехід. 

Відтак, суд визнав чоловіка винним у нанесенні легких тілесних ушкоджень та призначив йому рік виправних робіт із відрахування в дохід держави 20% зарплати. 

Про обвинуваченого відомо, що він є уродженцем міста Коломия, працює лікарем хірургом-ендоскопістом, одружений раніше не судимий. 

Читайте також