Закупив сік удвічі дорожче: експосадовець Рівненської міськради отримав нову підозру

Колишній директор департаменту економічного розвитку Рівнеради Володимир Липко отримав нову підозру. 

Про це стало відомо з повідомлення пресслужби поліції області. 

Йдеться про закупівлю соку за вдвічі більшою ціною. 

Як зазначається, протиправну діяльність службовця задокументували у березні торік слідчі СУ ГУНП за процесуального керівництва обласної прокуратури та оперативного супроводу СБУ регіону.

У рамках кримінального провадження правоохоронці встановили, що на реалізацію Програми створення матеріального резерву тергромади для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій Департаменту були виділені кошти із загального фонду бюджету.

Директор, який наділений організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями, уклав ряд договорів щодо закупівель продуктів для пунктів незламності та обігріву, серед них і з фізичною особою - приватним підприємцем на постачання соку. Втім, посадовець не вивчив цінову пропозицію на предмет максимальної економії та ефективності, об’єктивності та неупередженості оцінки пропозицій, закупивши напій в кількості 52 500 літрів за ціною 41,02 гривень за літр на суму 2 153 550 грн. Натомість його ринкова вартість становила вдвічі дешевше — 21,10 грн за літр.

За сукупністю зібраних доказів слідчі слідчого управління вручили повідомлення про підозру 47-річному експосадовцю у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 367 КК України (неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам).

Сума завданих міському бюджету збитків складає 1 045 800 грн. 

Нагадаємо, Володимира Липка також судять за закупівлю понад 10 тонн неякісних тваринних жирів.

Колишньому керівникові Департаменту, може загрожувати позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також: У Рівному звільнили директора департаменту економічного розвитку