Залишилися пеньки: у громаді на Рівненщині обурені надмірним обрізанням дерев

У Здолбунові на двох вулицях нещодавно провели обрізку дерев. Однак, результати дій працівників ПрАТ «Рівнеобленерго» місцеву владу обурили.

Про це інформують у Здолбунівській міській раді.

Відомо, що минулої п'ятниці енергетики проводили роботи з кронування дерев декоративного глоду на вулицях Василя Жука та Грушевського.

Про проведення робіт громаду попередили заздалегідь. Проте про їхній характер Здолбунівській міській раді відомо не було, оскільки, відповідно до чинного законодавства, виконання робіт з обрізання гілок та дерев в охоронній зоні лінії електропередач не потребує погодження та дозвільних документів.

"Результат нас, м’яко кажучи, обурив. Адже дерева декоративного глоду – це та візитівка міста, якою завжди пишалися здолбунівчани. З огляду на це Здолбунівська міська рада надіслала лист-претензію щодо надмірного обрізування дерев до  Здолбунівського відділення РЕМ ПрАТ "Рівнеобленерго", - йдеться у повідомленні.

Претензії було визнано вмотивованими. Тож енергетики пообіцяли навесні подарувати громаді кілька саджанців дерев глоду, які висадимо у визначених місцях. 

"Дуже сподіваємося, що й дерева на вулицях Жука та Грушевського також відновляться і радуватимуть громаду своїм цвітом", - додали у міськраді.

Читайте також