Залякування та підробка підписів: екс-керівник Рівненського пологового будинку розповів про ситуацію в медустанові

У Рівненському пологовому будинку обиратимуть нового керівника. Вже завтра, 20 листопада, о 9 ранку із колективу обиратимуть 2 працівників, які ввійдуть до комісії, яка згодом призначить нового головного лікаря. Екс-керівник Рівненського пологового будинку Сергій Сулімовський вирішив розповісти про залякування медпрацівників та підробку документів у пологовому рівненським журналістам.

Відтак, пан Сулімовський зазначив, що йому повідомили про підробку наказу про відправлення в.о. головного лікаря Світлани Муравської на курси з управління охорони здоров'я. Зазначимо, що таке навчання проходять ті медпрацівники, які займатимуть керівні посади. 

"У п'ятницю близько 12 ночі мене розбудив телефонний дзвінок. Телефонувала моя колишня підлегла в істериці, що в п'ятницю після робочого дня в.о. головного лікаря Муравська Світлана разом із заступниками примушували працівників відділу кадрів підробити наказ, що Муравська Світлана направляється на спеціалізацію по охороні здоров'я. Вони заставляли підлеглих відділу кадрів переписати в журналі наказів, написати наказ, що Муравська Світлана з 1 жовтня відправляється на спеціалізацію... Я думаю, що Муравська залякує від завідуючих до підлеглих," - розповідає Сергій Сулімовський.

Нині екс-керівник пологового вже звернувся до правоохорнців із заявою про підробку документів.

"Ці документи підробляються з метою отримання додаткових бонусів на засіданні комісії. Так як одним із необхідних елементів для того, щоб особа займала посаду головного лікаря в лікувальному закладі є отримання свідоцтва про те, що особа пройшла курси по охороні здоров'я. Світлана Муравська на даний момент не пройшла курсів, відповідно підробляє документи заднім числом для того, щоб отримати це свідоцтво," - коментує юрист Віталій Бучек.

У Вінницькому інституті післядипломної освіти повідомили, що пані Муравської на курсах немає, хоча спеціалізація передбачає стаціонарне навчання. Згідно наказу, в.о. головного лікаря має проходити курси з 1 жовтня по 30 листопада. 

Також Сергій Сулімовський повідомив, що минулоріч два високопосадовці зверталися до нього з проханням піти з посади за власним бажанням, проте від пропозиції екс-керівник відмовився. Називати прізвища цих чоловіків пан Сулімовський відмовився.

Читайте також