Запасів засобів захисту у лікарнях Рівненщини вистачить на тиждень

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Неодноразово медики і небайдужі жителі Рівненщини били на сполох через незабезпечення медичних працівників належними засобами захисту у випадку роботи із хворими на COVID-19. Більшість лікарень області також відкрили рахунки для благодійних внесків від жителів. Кошти спрямовують на закупку засобів індивідуального захисту, дезінфікуючих засобів тощо.

Про те, що наявних запасів засобів індивідуального захисту в області вистачить ненадовго, зазначив в.о. начальника управління охорони здоров’я Рівненської ОДА Олег Вівсянник:

«Ми можемо чітко констатувати, що в лікувально-профілактичних закладів області – опорних, а також неопорних, передбачений достатній запас засобів індивідуального захисту для того, щоби протистояти коронавірусній інфекції, принаймні найближчий тиждень. Але існують проблеми, коли можливе масове поступлення пацієнтів, тоді цих запасів буде недостатньо. Тому управлінням охорони здоров’я проводиться ретельний аналіз забезпечення засобами індивідуального захисту», - розповів Олег Вівсянник.  

Посадовець додав, що в управлінні здійснюють процедури закупівель щодо забезпечення всіх без виключення лікувально-профілактичних закладів відповідно до встановленої ними потреби.

 

Читайте також