Запорука комфортного відпочинку: як правильно обирати ліжка для дому

Запорукою якісного відпочинку є правильно створені умови і тут важливу роль відіграють як меблі, так і освітлення. Особливу увагу потрібно приділяти вибору ліжка. Саме воно повинне забезпечувати якісний і комфортний сон і в той же час гармонійно поєднуватись із загальним інтер'єром кімнати.

Широкий вибір ліжок для спальні пропонує інтернет-магазин “Barin House”. У асортименті ви знайдете сучасні та якісні https://barin.ua/ua/krovati/ різних моделей на різний гаманець.

На що неодмінно потрібно звернути увагу при виборі ліжка?

Перш ніж обирати меблі для спальні, варто точно знати, де буде розташовуватись ліжко і скільки людей на ньому спатиме. Відштовхуючись від цього ліжка поділяють за:

  • Формою. Найпоширеніші прямокутні та квадратні. Бувають і круглі, але вони не дуже практичні;

  • Конструкцією. Ліжка бувають на ніжках, подіумні, корпусні з нішами;

  • Стилем. Тут відштовхуватись варто від інтер'єру кімнати. У інтернет-магазині “Barin House” понад 3500 моделей, тож ви точно знайдете ліжко своєї мрії;

  • Функціоналом. Можна обрати звичайне ліжко, а можна з додатковими тумбами чи ящиками для білизни.

Також увагу варто приділити матеріалу, з якого виготовлені меблі. Ліжка з дерева — класика. Вони бувають у різних кольорах, стилях і формах. При виборі важливо знайти виробника, який при виготовлені ліжка використовує захисні рідини для довговічності меблів. Економніший варіант — ДСП. Ліжка з деревостружкових плит — оптимальний варіант при обмеженому бюджеті. Хоча вони мають менших термін користування.

Якщо ж ви зупинили свій вибір на металевому ліжку, тоді звернуть увагу, що ковані елементи, якими найчастіше їх оздоблюють, пасують не до всіх інтер'єрів.

Сучасні виробники виготовляють ліжка у трьох розмірах:

- односпальному;

- полуторному;

- двоспальному.

Щоправда, розміри кожного з них можуть різнитись на 10-20 сантиметрів, в залежності від виробника. Тож обираючи постіль для нового ліжка, обов'язково звірте всі параметри.

Важливим критерієм при купівлі ліжка має бути основа - опора, на яку вкладається матрац. Найкращим рішенням у цьому випадку є ламелі. Це планки, які виготовляють із пластику, бука або берези. Їх особливість полягає у тому, що вони прогинаються під вагою людини, а коли вона встає - повертаються у початкову форму. 

Спальня — місце, де хочеться розслабитись і відпочити після насиченого дня. Тож цій кімнаті варто приділити значну увагу і у виборі якісних меблів, і в створенні загальної атмосфери.