Заступника генпрокурора звільнили з посади після відпустки в Іспанії

Генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення за власним бажанням з адміністративної посади заступника генерального прокурора Олексія Симоненка.

Про це повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора.

Причину звільнення не вказують, однак, кілька днів журналіст-розслідувач УП Михайло Ткач опублікував фото, на якому видно, що Олексій Симоненко відпочиває в Марбельї (Іспанія).

За інформацією джерел журналіста у правоохоронних органах, Симоненко перебував у відпустці за кордоном 10 днів. Він покинув Україну 30 грудня через ПП «Краківець» на автомобілі Mercedes із державним номером ВС 0001 ХН, а повернувся 8 січня.

Автомобіль, на якому подорожував Симоненко, зареєстрований на компанію ТОВ «ХОЛДИНГ "ГРАНД ГОТЕЛЬ"», що належить дружині відомого львівського підприємця і депутата Григорія Козловського, співачці та інфлюенсерці Юлії Думанській.

Віктор Деркач, який вивозив з країни на машині Козловського заступника генпрокурора, у 2016-2018 роки подавав декларації про майновий стан як працівник Управління Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України у Львівській області.

Назад в Україну Симоненка завозив Роман Серетко, який, імовірно, є охоронцем Козловського та начальником охорони його іншого готельного комплексу Emily Resort.

Читайте також