Заступниця міністра охорони здоров’я у Рівному: «Карантин не триватиме вічно»

Заступниця міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак сьогодні перебуває з робочим візитом у Рівному. Чиновниця зустрілася з медиками, взяла участь у селекторній нараді, а також поспілкувалася з місцевими ЗМІ.

Основною причиною приїзду заступниці Максима Степанова стало зростання рівня захворюваності на коронавірус у Рівненській області. Ірина Микичак зауважила, що ситуація на Рівненщині кардинально не відрізняється від інших західних регіонів, однак для подолання інфекції необхідно дотримуватися карантинних заходів.

– Я не бачу вини Рівненщини, що є зростання захворюваності. Це насправді об’єктивна картина. Якщо ми згадаємо історію десятирічної давності, коли був пандемічний грип, тоді у західних областях також були високі показники захворюваності. Карантин не може бути вічний, тому що економіка не може «лягти» повністю вся, – зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України.

У той же час забувати про маски та інтенсивне миття рук рівнянам зарано. Ірина Микичак припускає, що повністю забути про карантинні обмеження найближчим часом не вийде. За словами чиновниці, Україна знаходитиметься у своєрідному «лайтовому» карантині, адже хвороба буде поширюватися й надалі.

Чиновниця відмітила велику кількість тестувань, які проводять на Рівненщині. При цьому додала, що має бути відповідальність кожного з людей: і того, хто хоче, щоб ресторан працював, і того, хто зараз у реанімації.

Читайте також