Завідувачка садочку на Рівненщині може піти за грати на 5 років за привласнення понад 90 тис грн

На Рівненщині завідувачка дошкільного навчального закладу заволоділа коштами Державного бюджету України на суму понад 90 тис грн

Прокуратурою Рівненської області за результатами досудового розслідування погоджено повідомлення про підозру завідувачці одного із державних дошкільних навчальних закладів у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою службовим становищем) КК України.

На підставі зібраних у кримінальному провадженні доказів встановлено, що жінка-посадовець шляхом внесення завідомо неправдивих  відомостей  в офіційні документи заволоділа грошовими коштами у сумі понад 90 тис грн, виділених на утримання дитячого садочка.

Фактично зазначену суму грошей  підозрювана розпорядилась упродовж 2016-2017 років нарахувати та виплатити собі в якості премії безпідставно, за відсутності рішення органу вищого рівня та усупереч вимогам нормативно-правових актів Кабінету Міністрів України. За погодженням із прокурором-процесуальним керівником повідомлено особі про підозру у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень. На даний час вирішується питання про застосування до підозрюваної запобіжного заходу, а також відсторонення від займаної посади.

Тривають слідчі дії, які проводять співробітники слідчого відділу Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуального керівництва працівників прокуратури Рівненської області.

Довідково: відповідно до санкцій інкримінованих статей КК України передбачена найсуворіша відповідальність у виді позбавлення волі на строк до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

 

 

Прес-служба прокуратури Рівненської області

Читайте також