"Збирав інформацію про готовність ЗСУ і передавав співробітнику ФСБ Росії": у Рівному судитимуть військовослужбовця

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Невдовзі в Рівненському міському суді розглядатимуть справу щодо військовослужбовця однієї з бойових бригад ЗС України, дислокованої на Дніпропетровщині. Його підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, а саме – державній зраді та участі в терористичній операції.

У прокуратурі Рівненщини повідомляють, що наразі вдалось встановити, що з березня 2017 року по лютий 2019 року громадянин України проходив «військову службу» у спецпідрозділах терористичної організації «Донецька народна Республіка». Після того, як повернувся в Україну – вступив до лав ЗСУ.

Проходячи військову службу, вказаний громадянин не відмовився від злочинних намірів та встановивши контакт з особою, яка позиціонувала себе співробітником ФСБ Російської Федерації, збирав інформацію військового характеру про ротацію, переміщення, озброєння підрозділів ЗСУ та передавав її останньому, що могло заподіяти шкоду обороноздатності держави.

Обвинувачений перебуває під вартою. 

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

 

Читайте також