Збив пішохода та покинув помирати: на Рівненщині покарали водія самоскида

У Дубні судили водія автомобіля, який збив пішохода та втік. 

Нагадаємо, ДТП сталась близько 21.40 2 серпня 2024 року у селищі Смига. 58-річний водій автомобіля «Renault Mascott» наїхав на 62-річного пішохода, який йшов у попутному напрямку із велосипедом у руках. 

Від отриманих травм потерпілий помер у кареті швидкої допомоги. Поліцію викликала жінка, яка була разом із потерпілим. 

Водій самоскида з місця пригоди утік. Його авто за кілька годин знайшли на одній з вулиць Дубна. Також затримали і кермувальника. 

У суді обвинувачений визнав провину повністю та розкаявся у вчиненому. 

За його словами, в автомобілі грала музика, а назустріч їхало авто, яке засліпило його. Після чого він відчув стук. Але поїхав далі, бо подумав, що потрапив у вибоїну. 

Також, мовляв, не помітив відсутність бокогов дзеркала, а побачив це вже, коли приїхала поліція о 3-ій ночі. Обвинувачений заявив, що досі не може собі пробачити, що так сталося. 

Він розповів, що перед цим прийшов з армії й проходить МСЕК. ВЛК його списало. Також водій переконував, що не їхав би з місця події, якби знав, що збив людину. Адже 2 роки воював і "від смерті не втікав". Він додав, що після події був місяць у СІЗО. За його словами, потерпілій він відшкодував збитки та попросив пробачення. Також просив суд не позбавляти його волі та права керувати транспортним засобом. 

Потерпіла (сестра загиблого) подала до суду заяву про розгляд справи без її присутності. Вона підтвердила, що обвинувачений відшкодував їй збитки, пов`язані зі смертю брата, будь-яких претензій до нього не мала. Просила не позбавляти обвинуваченого волі та права керування транспортними засобами.

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у смертельній ДТП та призначив йому покарання у вигляді 4 років ув'язнення з іспитовим строком в 2 роки.