«Жайворонки перемоги»: у Костополі діти-ВПО готували солодку випічку

Благодійний захід «Ділимося хлібом» відбувся у Центрі дитячої та юнацької творчості у Костополі. До нього долучилися діти, які через війну, вимушено проживають на Рівненщині.

Інформують у Костопільській мцській раді.

Майстер-клас провели представники Костопільського інклюзивно-ресурсного центру №2.  Головна мета акції – навчити дітей ділитися хлібом, розповідають організатори.  

«Сьогодні разом із дітьми ми випікаємо весняних жайворонків. Нехай вони разом із весною принесуть нам усім перемогу: яскраву, світлу, радісну і нехай все у нас буде добре. Ми взаємодіємо в партнерстві із фундацією імені князів-благодійників Острозьких. У нас є помічники, які допомогли нам реалізувати цей проект -  Kostiv & Associates. А ще - ми дякуємо за гостинність Центру дитячої та юнацької творчості за проявлену ініціативу. Дякуємо, що  в такі непрості часи вони знаходять можливість, щоб працювати з цими дітьми», - каже директорка Костопільського інклюзивно-ресурсного центру №2 Вікторія Наумович. 

Захопливим та цікавим процес виготовлення запашної випічки став для самих дітей. До слова, у майстер-класі взяли участь діти різної вікової категорії. Найменші працювали із тістом разом зі своїми мамами. 

6-річна Єва разом із сім’єю приїхала із Херсона, а 10-річний Влад із Краматорська. Розповідають: найбільше сподобався процес ліплення із тіста. Не приховує свого захоплення від процесу й Ілля.  

 «Я роблю маленьких пташечок, які будуть нам допомагати в нашій перемозі. Сам процес доволі цікавий, затягує та дуже приємний.», - ділиться своїми враженнями Ілля. 

По завершенню заходу, діти понесуть випічку додому та поділяться зі знайомими, які за час війни стали їм близькими людьми.

Читайте також