Жертвою розбійного нападу в Сарнах стала неповнолітня: чоловік 5 років проведе за гратами

Нападник приставив дівчині до горла розбиту пляшку і відібрав мобільний телефон. Зі слів обвинуваченого, він хотів у такий спосіб роздобути кошти на лікування, а отримав 5 років колонії.

Інцидент стався 20 лютого цього року в місті Сарни, що на Рівненщині. 30-річний місцевий житель переслідував свою жертву та, вибравши влучний момент, приставив дівчинці до горла гострі кути заздалегідь розбитої пляшки. Погрожуючи розправою, відібрав мобільний телефон вартістю 3 500 гривень.

Юрія Д., який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, правоохоронці затримали.

6  травня 2019 року Сарненський районний суд визнав Юрія Д. винуватим за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу України (напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний з насильством) та призначив покарання — 5 років позбавлення волі.

Одразу дві апеляційні скарги на вирок місцевого суду надійшло до Рівненського апеляційного суду: від захисника та самого обвинуваченого. У них йшлося про зміну вироку в частині призначеного покарання та застосування випробування з встановленням іспитового строку у зв’язку з хворобою Юрія Д., який потребує негайного лікування за межами Слідчого ізолятора, оскільки в стінах виправного закладу прогресування такої хвороби зупинити неможливо.

Проти задоволення апеляційних скарг виступив прокурор, увагу суддів акцентувавши на тяжкості вчиненого обвинуваченим тяжкого корисливого злочину щодо неповнолітньої, а також доведеності того факту, що обвинувачений, маючи непогашену і не зняту судимість,  готувався до вчинення розбійного нападу. Це лиш підтверджує істину, що Юрій Д. не зробив відповідних висновків і його виправлення можливе лише в закладі пенітенціарної служби.

Рівненський апеляційний суд вирок Сарненського районного суду залишив без змін, апеляційні скарги захисника та обвинуваченого — без задоволення. 

Читайте також