Житель Чернігівщини передав військовим ворожої техніки на цілий підрозділ

Житель села Синдаревське, що на Чернігівщині, Павло Струк розшукував покинуту техніку окупантів. 

Про це повідомляє сайт "Національної спілки журналістів України". 

Війна застала Павла Струка у Ніжині. Через відсутність громадського транспорту у рідне село машиною його завезла племінниця. Наступного дня у селі він побачив колону ворожої техніки. Чоловік помітив, що одна із БМП окупантів заглохла. Увечері пішов за село подивитися, вона стояла покинута. Тоді він зателефонував своєму свату-військовому, аби її забрати. 

2 березня чоловік побачив, як з Бахмача на Крути польовими дорогами, в обхід села, ішли росіяни. Колона була величезною: десь 800 танків та іншої техніки.

«Якраз наші зірвали міст біля Валентійового. Думаю, піду, не вся ж їхня техніка встигла проскочити, щось мало лишитися… У мене є бінокль. Дивлюся, кацапів не видно. І якась техніка стоїть… Виявилося, справді танк, Т-72, правда, зовні трішки обгорілий. Десь нарвався, обстріляли. Танкістів немає. Зате весь боєкомплект на місці і справні акумулятори. Я за телефон, дзвоню свату: «Тут техніка є! Давай, приїзди!» А сам, аби хтось не поцупив знахідку, стеріг… За кілометр від того місця, у Дорогинці, рашисти «літали», як божевільні, - пригадує Павло. 

Чоловік встиг передати ЗСУ російські БМП, танк, броньовик "Тайфун", бензовоз, санітарну машину, БАТ для риття окопів і три "КамАЗи" снарядів. 

Павло Струк зізнається, що ні про які нагороди навіть не думав, коли шукав техніку. А на розголос зголосився, адже за свата, з яким під обстрілами забирали російську техніку. 

 

Читайте також