Житель Київщини обікрав рівнянку на майже 9 млн грн

41-річний житель Білої Церкви, який у Рівному обікрав підприємицю на майже 9 мільйонів гривень до нового року перебуватиме у слідчому ізоляторі. 

Таке рішенян ухвалив Рівненський апеляційний суд. 

Як зазначається, захисник підозрюваного просив суд скасувати ухвалу місцевого суду про застосування до його підзахисного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із призначенням застави у 4 мільйони 465 тисяч гривень та обрати для нього домашній арешт із помірним розміром застави - 200 прожиткових мінімумів доходів громадян для працездатних осіб замість 1 800.

41-річного білоцерківця та його поплічника, який також перебуває в Рівненському слідчому ізоляторі, органи досудового розслідування підозрюють у тому, що у серпні цього року вони обікрали рівнянку, місцеву підприємницю. Пробравшись до її житла в Рівному, чоловіки викрали 240 000 доларів США та ювелірні вироби. Загальна сума завданих збитків складає майже 9 мільйонів гривень. 

Проти задоволення апеляційної скарги захисника виступив прокурор, акцентуючи увагу колегії суддів на тому, що підозрюваний неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, у тому числі й за вчинення корисливих злочинів. Під час обшуку в помешканні білоцерківця правоохоронці виявили ювелірні вироби, що належали рівнянці. Більше того, одразу після злочину підозрюваний придбав автомобіль «Шкода Октавія» та зареєстрував його на дружину. Цей транспортний засіб, та ще два, «Шкода Октавія» й  «Ауді А4» (перша зареєстрована на тещу підозрюваного, друга — на дружину спільника), визнано  у цьому кримінальному провадженні речовими доказами, і місцевий суд ухвалив рішення щодо накладення арешту на майно із передачею автомобілів на відповідальне зберігання власникам.

Ці судові рішення прокуратура також оскаржила в апеляційному порядку. Суд апеляційної інстанції задовольнив три апеляційні скарги, скасувавши постанови місцевого суду та постановивши нові ухвали, якими на транспортні засоби накладено арешт із забороною права користування, розпоряджання та відчуження.

Крім того, Рівненський апеляційний у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ залишив 41-річного білоцерківця, підозрюваного у вчиненні крадіжки в особливо великих розмірах, під вартою.

Діятиме ухвала суду апеляційної інстанції до 31 грудня 2022 року.  

За матеріалами пресслужби Рівненського апеляційного суду

Читайте також