Житель села на Рівненщині самовільно викопав ставок

Житель Корнина самовільно зайняв земельну ділянку та викопав ставок. 

Про це повідомляють у Держекоінспекції Поліського округу. 

Як зазначається, на вебресурс «Екозагроза» https://ecozagroza.gov.ua/ 27 травня 2024 року надійшло звернення.

Тож фахівці Інспекції за участі голови Корнинської сільської ради, начальника відділу архітектури, будівництва, інвестицій, комунальної власності та земельних відносин і начальника відділу юридичної, кадрової та мобілізаційної роботи, провели обстеження земельної ділянки на території Корнинської громади (Рівненський район).

У результаті обстеження було встановлено факт самовільного зайняття земельної ділянки, що належить до земель водного фонду, шляхом викопування ставка жителем села Корнин, поблизу власного помешкання.

Виходячи з вищевикладеного , на порушника було складено відповідний протокол та винесено постанову згідно зі статтею 53-1 КУпАП «Самовільне зайняття земельної ділянки».

Не погодившись з винесеною постановою, порушник звернувся до суду. Однак, в задоволенні адміністративного позову даного громадянина до Державної екологічної інспекції Поліського округу про визнання протиправною та скасування постанови та закриття провадження у справі відмовлено, дії державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу визнано цілком правомірними. Постанова суду апеляційної інстанції набирає законної сили з дати її прийняття та оскарженню не підлягає.

Тож Інспекцією зазначена постанова про накладення адміністративного стягнення направлена до Рівненського відділу державної виконавчої служби у Рівненській області Західного міжрегіонального Міністерства юстиції для примусового виконання.

Порушнику направлено претензію про відшкодування збитків, завданих внаслідок самовільного зайняття земельної ділянки.