Жителі будинку у Дубні 36 годин були без світла: енергетики працювали весь день у негоду

Кабель, який став причиною аварійної ситуації

У Дубні мешканці багатоквартирного будинку понад 36 годин були без світла. У деяких квартирах температура опустилася до 14 градусів. Зоб виправити ситуацію, бригада енергетиків цілий день ремонтувала пошкоджений кабель.

Про це повідомив у мережі дубенчанин Юрій Сось та подякував електрикам за невтомну роботу.

"Все почалося о 6 ранку в п'ятницю. Планово і по новому графіку. Вимкнули електроенергію ну і всі зібралися по роботах та школах. В 8:30 нас привітали "ракетами добра" і, прочитавши пост про аварійні відключення по всій країні, ніхто не здивувався, що до 18:00 електроенергії в нашому будинку не було", - каже мешканець будинку на вулиці Грушевського.

За його словами, здивувалися жителі о 18.30 годині, коли у сусіднії будинках вже світилося у вікнах. А в їхніх квартирах досі було темно.

Чоловік звернувся до підприємства "Житловик". Вже за 15 хвилин під будинком були електрики, які і повідомили, що проблема на підстанції, тому що не доходить електричний струм до будинку.

Локація, де увесь день працювали енергетики, попри негоду

Згодом свій висновок зробили електрики РЕМу - перегорів підземний кабель від підстанції до будинку. Щоб усунути проблему, потрібна була лабораторія для встановлення місця розриву кабеля. Того дня мешканці будинку так і залишились без світла.

"Температура в деяких квартирах опустилася до 14 градусів. І здавалося б що глухий кут, але... Вранці після холодної і темної ночі почалися дива. В 8:30 під будинком були працівники Житловика, майже в той же час приїхала лабораторія на підстанцію і працівники Дубенського РЕМ почали шукати місце перегорання кабелю. Після 2 годин причину знайшли і викликали ще одну бригаду. Ці троє чоловік виявилися Людьми з великої літери - вони заступами розкопали траншею глибиною майже 2 метра та знайшли кабель. Тут варто зробити ремарку - комунальні служби скооперувалися та знайшли нам екскаватор, однак він приїхати не встиг, оскільки люди не залишилися осторонь і допомогли - хто фізичною силою, взявши заступ, а хто просто побіг по гарячий чай та обід. Ці надзвичайні люди у спецодязі Рівнеоленерго розкопали місце пошкодження, дали техніці відбій, а потім довго і старанно робили ремонт", - зазначає автор допису.

Попри дощ та холод ремонтники виконували свою роботу та до 16:00 все було поремонтовано, а в 18:00 за графіком у будинку вже знову було світло і зовсім не холодно.

Читайте також