Жителі двох сіл на Рівненщині не отримали виплати на тверде паливо та субсидії

Фото - Суспільне

На Рівненщині жителі двох сіл Зарічненської громади не отримали грошову допомогу на тверде паливо та субсидії на майже 300 тисяч гривень. Такі виплати їм нарахували у грудні 2023 року в головному управлінні пенсійного Фонду України в області.

Як повідомляє Суспільне, у зникненні грошей люди підозрюють працівників місцевого відділення зв'язку.

Село Річиця

Жителі села Річиця не отримали грошову допомогу на тверде паливо та субсидії, розповіла місцева жителька Ольга Дивульська. З її слів, виплати нарахували ще у грудні 2023 року. Перерахувати гроші людям мали у Зарічненському відділенні Укрпошти.

"Прийдемо на пошту — нема. Поки нам не сказали, що всі відомості закриті і здані в архів. Ми зателефонували у Дубровицю. Звідти нам скинули для старости списки усіх відомостей, які були виплачені. Ми стали передивлятись, а в нас усіх підроблені підписи. Підроблених відомостей — 49. Гроші на дрова — 5 072 гривні, субсидія — від семи до дев'яти тисяч гривень".

Жінка додала, що вони зверталися до поліції, в облдержадміністрацію, Вараську адміністрацію та Укрпошту міста Києва.

Люди підозрюють у зникненні грошей працівників місцевого відділення зв'язку, додала місцева жителька Любов Мушик.

Жителям сіл Річиці та Привітівки не виплатили допомоги та субсидій на 285 тисяч гривень, наголосила староста Річицького старостинського округу Зінаїда Ковалевська:

"Нам пояснюють, що це один транш, одноразова допомога, а саме доплата до твердого палива і субсидії від міжнародних організацій. Ми писали групові заяви від жителів села Річиці та Привітівки".

Село Привітівка

Жителька села Привітівка Людмила Дуркевич наголосила, що субсидії не отримали близько 30 людей:

"Мама оформляла субсидію. Подали документи у листопаді, а в грудні вже нарахували. Я ж не знала, що так швидко її нарахують. Десь 10 січня пішла я на пошту, а вже все. Відомостей нема, здані в архів Рівного".

Інша жителька села Любов Мінько зазначила, що їй не виплатити 7 600 гривень субсидії.

Що кажуть правоохоронці

У місцевих зібрали підписи для проведення експертизи, триває досудове розслідування, повідомив слідчий другого відділення Вараського райвідділу поліції Іван Бусько:

"До нас звернулися жителі Вараського району з колективним зверненням, понад 200 людей. Саме за фактом привласнення, розтрати або ж заволодіння чужим майном, шляхом зловживання довірою. Звернення зареєстрували у Єдиному реєстрі досудових розслідувань".

Пенсійний фонд

У Пенсійному фонді області зазначили, що у селі Річиця пільги мали отримати 98 людей, а у Привітівці — 79. Виплати проводили через місцеве поштове відділення.

"Відомості, у яких містяться підписи отримувачів коштів, зберігаються в АТ “Укрпошта” в Рівненському регіоні. В Головному управлінні Пенсійного фонду України в області відомостей з підписами немає. Відповідно до звітів поданих від поштового зв'язку Річиця та Привітівка — виплата пільг, субсидій на придбання твердого пічного побутового палива проведена в повному обсязі", — йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Читайте також