Жителі Рівненщини можуть купити або продати авто в "Дії": що відомо про послугу

Фото ілюстративне

Під час брифінгу в Рівненській ОДА заступник начальника Регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Рівненській області Віктор Залюбовський розповів про послугу перереєстрації транспортних засобів онлайн, яка запрацювала в застосунку "Дія" з 20 грудня минулого року.

За цей час функцією скористалися вже більше 20 тис. осіб.

«Довгоочікувана послуга дозволила здійснювати операції купівлі/продажу транспортних засобів за допомогою "Дії". Проте звертаю увагу, що таким чином можна переоформити лише легкові автомобілі, мотоцикли і мопеди. Крім цього, здійснити таку операцію онлайн можна лише один раз на рік», - пояснив Віктор Залюбовський.

Тобто тим, хто впродовж календарного року продаватиме понад один транспортний засіб, доведеться звернутися до Сервісного центру МВС. Річ у тім, що перший у році продаж автомобіля, мотоцикла чи мопеда звільняється від оподаткування, а з другого й кожного наступного потрібно сплатити 5 % та 18 % податку з доходів відповідно і 1,5 % військового збору.

Онлайн не вдасться пройти й першу державну реєстрацію авто в Україні - дані про транспортний засіб ще відсутні в єдиній базі.

Також під час брифінгу спікер повідомив про зміну вартості найпопулярніших адміністративних послуг сервісних центрів:

«Раніше вартість теоретичних та практичних іспитів складала 13 грн, видача посвідчень водія – 26 грн. З 1 січня видача посвідчення водія коштуватиме 230 грн, прийняття теоретичного іспиту - 250 грн, практичний іспит - 420 грн».

Примітка. Із 22 листопада минулого року можна складати теоретичний іспит без занять в автошколі. Опісля успішного складання теоретичної частини, треба звернутися до акредитованого навчального закладу, щоб розпочати практичне навчання.

Читайте також