Жителька Рівненщини стала представницею України в ЮНЕСКО

Бандуристка з Вараша Алла Лішун стала головою українського представництва міжнародної культурної організації IOV при ЮНЕСКО. Про це вона повідомила на особистій сторінці у соцмережі, підкріпивши допис світлиною відповідного документа, передає видання Володимирець. Сіті.

Ось що вона пише: «Мої дорогі друзі!Я вдячна всім за неймовірну підтримку та віру в спільну справу! З гордістю презентуватиму Україну в світі як голова національної секції!».

Раніше упродовж тривалого часу пані Алла була активним учасником асоціації IOV (міжнародної організації народного мистецтва) при UNESCO. Там вона – єдина представниця України з напрямку народного мистецтва.

– Обрання мене головою відбулося на раді директорів в переддень мого Дня народження, 6 січня, – розповідає Алла Лішун. – Я займатимусь організацією роботи національної секції, а це участь у міжнародних фестивалях колективів України, планування та проведення заходів народної творчості, тобто в цілому – популяризація народного мистецтва України на міжнародному рівні. Тепер я вже юридично вповноважена особа на такі дії. Особливо тішить команда людей, друзів та заслужених діячів мистецтва, що входять в мою команду. Я ніколи не кажу «я сама», а тільки разом ми – потужна рушійна сила.

Раніше варашанка неодноразово відвідувала спеціальні наукові конференції, присвячені збереженню та поширенню фольклорної спадщини, а також мала чимало творчих візитів за кордон. За її словами, так вона не лише здобувала безцінний досвід, але й популяризувала українську культуру.

Читайте також