Жительку Рівненщини підозрюють в організації нелегальних гральних клубів на півночі області

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратурою Рівненської області спільно з поліцією продовжуються вживатися заходи, спрямовані на припинення на території регіону незаконної діяльності гральних закладів та притягнення осіб до кримінальної відповідальності. 

Так, Рокитнівським відділом Сарненської місцевої прокуратури викрито групу осіб, з яких уже повідомлено про підозру 52-річнній жительці смт. Рокитне у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 КК України (зайняття гральним бізнесом).

За версією слідства, підозрювана особа із спільником, реалізовуючи власний злочинний намір на отримання прибутку, організувала діяльність, направлену на зайняття нелегальним гральним бізнесом. Зокрема, здійснила активні і цілеспрямовані дії на пошук та оренду приміщень, розташованих в одному із північних районів області, підключення закладів до глобальної комп'ютерної мережі Інтернет, закупівлю та встановлення у них комп'ютерної техніки із програмним забезпеченням, що надає вільний доступ до ігрових стимуляторів, чим створила умови усім бажаючим узяти участь в азартних іграх.

Незаконну та протиправну діяльність особи було викрито та припинено  працівниками поліції.

В межах кримінального провадження з приміщень, де надавалися послуги з азартних ігор було вилучено комп’ютерну техніку, яка слугувала знаряддям для організації грального бізнесу, незаконно здобуті грошові кошти та документацію, яка зафіксувала протиправну діяльність осіб.

На даний час також вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності інших осіб, причетних до вчинення вказаного кримінального правопорушення.     

 

Пресслужба прокуратури Рівненської області

Читайте також