Жителя Рівного засудили за підроблення документів для реєстрації товариства

Фото ілюстративне

Мешканця Рівного засуджено до трьох років позбавлення волі за підроблення документів для реєстрації товариства.

Про це повідомили в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Прокурор Рівненської обласної прокуратури в суді довів вину жителя обласного центру, якого обвинувачували у внесенні в документи, які відповідно до закону подають для проведення державної реєстрації юридичних осіб, завідомо неправдивих відомостей, а також умисне подання для проведення такої реєстрації документів, які містять завідомо неправдиві відомості, учинене за попередньою змовою групою осіб.

Вироком Рівненського міського суду обвинуваченого засуджено до трьох років позбавлення волі з позбавленням права займатися підприємницькою діяльністю строком на один рік.

Доведено, зокрема, що 46-річний чоловік погодився на пропозицією від іншої особи, щодо якої обвинувальний акт теж скеровано до суду, стати фіктивним засновником і директором юридичної особи.

Після проведення всіх необхідних для реєстрації дій, підтверджувальні документи щодо новоствореного товариства чоловік одразу передав спільнику, після чого господарську діяльність як засновник і директор юридичної особи не здійснював.

Фактичною метою створення юридичної особи було подальше його використання у формуванні «схемного» податкового кредиту для підприємств реального сектору економіки.

Чоловік свою вину визнав у повному обсязі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування основного покарання з випробуванням.

Читайте також