Жителям Рівненщини заборонили відвідувати ліс

У зв’язку зі встановленням у лісах Рівненщини 5-го класу пожежної небезпеки через суху та спекотну погоду, жителям Рівненщини тимчасово заборонили відвідувати хвойні ліси.

Голова Рівненської ОДА підписав розпорядження «Про заборону заїзду на територію лісового фонду області транспортних засобів та відвідування хвойних насаджень протягом пожежонебезпечного періоду у 2021 році». Про це інформує Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства.

Відповідно до розпорядження, щоб уникнути численних пожеж заборонено заїзд на територію лісового фонду Рівненської області, за винятком транспортних засобів та інших механізмів, що використовуються для лісогосподарської мети. 

Для ефективного захисту лісів від пожеж в області створена необхідна кількість мінералізованих смуг та проведено догляд за ними, рейдові бригади патрулюють в лісах для виявлення порушників правил пожежної безпеки.

Лісівники Рівненщини закликають громадян з розумінням поставитися до тимчасового обмеження, не порушувати правили пожежної безпеки в лісі, відпочивати у спеціально облаштованих рекреаційних ділянках.

Читайте також