Знаки зодіаку, які живуть лише для себе

Фото - Pixabay

Є люди, які вважають життя подарунком і не збираються ним ділитися з будь-ким іншим. В астрології є категорія знаків зодіаку, які більшою мірою схильні прожити власне життя тільки для себе.

Телець

Тельці вміють жити. Вони твердо стоять на ногах, далекоглядні й навчені відокремлювати особисте від суспільного. Щоправда соціум завжди щось винний Тельцям. Ні, вони не клянчать і не випрошують, а йдуть і відбирають те, чого їм не вистачає для особистого щастя. А ось ділитися Тельці ні з ким не збираються. Нехай кожен за допомогою власних сил шукає своє місце під сонцем. Телець заважати не буде, але й не допоможе. Він зайнятий особистим життям.

Чи варто засуджувати цей знак зодіаку? Міркує він тверезо: егоїзм – не тоді, коли живеш так, як хочеться тобі, а коли інші повинні думати й жити так, як хочеш ти. Телець насолоджується своїм життям, не озираючись на навколишніх, без почуття провини та зобов’язань, але не можна сказати, що таку позицію він вітає у своєму оточенні. Тельцю можна й потрібно жити тільки для себе, а ось іншим краще жити для Тельця, його комфорту та щастя.

Близнюки

Близнюки – двоїстий знак, тому й життя в нього два. Одне - для себе, а інше…- теж для себе, але в такій подачі, щоб не бути, а здаватися альтруїстом. Близнюки дуже люблять перебувати в центрі уваги, мати статус героя та чесноти. Тому їх часто можна зустріти біля джерел благодійних організацій, серед публічних волонтерів або активістів руху за мир у всьому світі. Близнюки дуже трепетно охороняють свій егоїзм від сторонніх очей, маскуючи його під широку душу, співучасть і співчуття.

Однак не варто вірити в безкорисливість представників цього знака зодіаку. Насамперед Близнюки роблять “благодійність” для себе. Ними керує бажання виправдатися у власних очах, сховати від своєї совісті зацикленість на собі. Близнюки соромляться визнавати, що живуть для власного задоволення. Їх гризе громадська думка, яка, докопавшись до правди, зіпсує бездоганну репутацію. Вона - хоч і “картковий будиночок”, але його Близнюки будували все життя… з ілюзій.

Скорпіон

Скорпіони на відміну від Близнюків не приховують свого егоїзму та відкрито заявляють усьому світові, що живуть винятково для себе й в ім’я себе. Людина створена егоїстом. Вона народжується одна, помирає одна та живе на самоті, навіть якщо її оточує натовп родичів і близьких. Думати, що ти не самотній, і чекати від інших людей у подарунок їхнє життя, перев’язане червоним бантом, – ось головна ілюзія та несусвітня дурість. Бог роздає життя порівну – кожному своє. Ось і потрібно прожити, не перетворюючи його на жертву й не вимагаючи жертв від інших.

Звичайно, Скорпіони - теж люди, й іноді відхиляються від своїх ідеалів. Природно, не в бік альтруїзму. Їм ближчий егоцентризм. Чимало трапляється серед представників Скорпіонів тих, хто, загравшись у властиве знаку лідерство, зазіхає на життєвий час і простір навколишніх. Скорпіон не вимагатиме ділитися з ним своїм життям від тих, хто знає йому ціну. Але із задоволенням відтяпає ласий шматок часу, сил і ресурсів у тих, хто не знає, як ним розпорядитися та живе безцільно й безглуздо.

Лев

Кому присвячувати життя, як не самому собі? І не тільки своє! І не тільки присвячувати! А дарувати, віддавати, укладати зручним килимком до ніг царя всіх царів. Так уважає Лев, коли йдеться про його бачення власного життя. Світ зобов’язаний крутитися навколо нього! Люди апріорі мають визнавати його владу, непереборність і велич. Лев народився таким і доводити, що заслуговує на безумовне визнання та любов не збирається.

Своє оточення цей знак зодіаку ділить на тих, хто живе його життям, і тих, хто - безсовісний егоїст, який сміє взяти право на власне життя. Природно, останні – вороги, але й перші - не друзі. Швидше, свита та прислуга. Поблажливість до них Лев називатиме любов’ю, турботою та увагою. І він справді стане проявляти цей “сурогат” щодо людей. Про них доведеться дбати, як дбають про речі, які роблять життя комфортним і приємним.

Овен

Овни думають тільки про себе, але не варто їх звинувачувати в бездушності й егоїзмі. Це, скоріше, добре, ніж погано. Овни так зайняті собою та своїм життям, що в них просто не залишається часу на когось іншого. Відповідно якщо вони не поспішають із допомогою та участю, то й пакостити теж не будуть. Їхнє життя надто безцінне, аби витрачати його на когось іншого. Допомагати мають філантропи – вони бачать у цьому сенс свого життя. Шкодити навколишнім? У цієї справи теж є любителі.

Овнам - ніколи. Вони - дуже динамічні й енергійні. Їм у житті потрібно стільки всього встигнути й випробувати, що хоч би вистачило часу на себе коханого. У всіх інших є по такому самому життю. Якщо кожен почне займатися винятково собою, своїми інтересами й розвитком, ніколи буде пхати носа в життя інших і наводити там порядок. Коли власне існування стає порожнім, безглуздим, ось тоді люди прагнуть заграбастати чуже життя, змусити когось наповнювати себе сенсом.

Водолій

Водолії бувають до непристойності самозакоханими. Вони примудряються зібрати в собі всі комплекси, почуття провини й неповноцінності, щонайменшу згадку про які вважають проявом нелюбові та зазіханням. На жаль, конфлікти зі світом відбуваються так часто, що Водолії те й роблять, що захищаються, відстоюють своє право на ущербність, до якої скочуються, якщо не бажають прощатися зі своїми деструктивними рисами характеру.

У цій війні, яку Водолій, найімовірніше, розв’язує не із зовнішнім світом, а із самим собою, він проживає всі свої дні. На жаль, витрачаючи безцінний час на боротьбу з вітряками, Водолій втрачає головне – саме життя. Воно наповнене різнокольоровими фарбами, серед яких є і сірі, і темні, і бляклі, але в цьому й принадність життя. Зациклитися на такому бутті – ще можна пробачити. А ось пропустити його повз – усе одно, що померти за життя.