Знищення російських панцерників і перемоги в танкових – буденна справа, - український військовий

Командир танка Іван у війську вже 5 років. Каже, що найбільше бойового досвіду його екіпаж отримав за крайніх 50 днів російсько-української війни. Тепер знищення російських панцерників і перемоги в танкових поєдинках для них – буденна справа.

– Уже зараз на рахунку українських захисників стільки виграних танкових боїв і підбитої ворожої техніки, що вистачило б на кілька воєн! По-перше, раніше великі калібри «мовчали» – Мінські домовленості, самі розумієте... По-друге, добре, що на полігонах регулярно проводилися різні навчання, тренування, конкурси. Це тримало нас у формі, і саме тому ми гідно зустріли ворога і витримали його шалений натиск у перші найважчі дні.

Іван розповідає, що зараз більшість бойових завдань звучать максимально стисло та неемоційно. Приміром: «Ворожі танки в такому-то секторі. Висунутися, виявити, знищити!».

– Тиждень тому отримали наказ на знищення трьох танків, – згадує Іван. – Ворог хотів «зім’яти» нашу піхоту і пробити діру в обороні для подальшого наступу. Ми вирушили на перехоплення. Як тільки ми знищили одного з них, в екіпажів двох інших раптом «виникли якісь нагальні справи»: ми тільки й бачили, як вони чкурнули за пагорб до своїх. Якщо тим, хто врятувався, не бракує клепки та вони не зовсім розгубили інстинкт самозбереження – розкажуть своїм, як люто воюють наші козаки, і разом рвонуть на расєю. Як ні – хай будуть певні, що зовсім скоро ми і до них доберемось!

Джерело - Операція об'єднаних сил.

Читайте також