Зрадник з Рівного хотів підірвати електропідстанцію у Львові, бо "Захід України - не вотчина "бандерівців"

У Львові до 8 років позбавлення волі засудили жителя Рівного, який ще у 2014 році у складі так званого "загону Кузнецова" намагався підірвати електропідстанцію біля центру міста. 

Про це йдеться у вироку Шевченківського райсуду Львова. 

Так, за даними суду, двоє жителів Львова, уродженець Рівного та Жовкви у 2014 році готували диверсії на території Заходу України. Зрадники підтримували терористів так званих "Л/ДНР" та повалення законної влади в Україні. 

Зазначається, що обвинувачені познайомилися у соціальні мережі "Вконтакте". 

9 травня 2014 року зрадники у лісосмузі біля дороги "Червоноград-Радехів" записали звернення мешканців Львівської, Тернопільської, Житомирської та Рівненської областей: "Ми - діти та онуки тих, хто переміг нацизм, попереджаємо бандерівських та нацистських прихвостнів: Західна Україна - не їхня вотчина. Їм не вдасться тут почуватися у безпеці. За злочини буде покарання. У нас багато зброї та достатньо людей для того, щоб пожежа народного гніву загорілась і в Рівненській, Житомирській, Тернопільській та Львівській областях". 

Терористи проголосили себе "Львівським загоном імені Кузнецова 2". У подальшому зрадники через Бвлорусь виїхали до рф, де зустрічались з представниками фейкових утворень "ЛНР" та російської спецслужби. За допомогою росіян вони отримали зброю та почали планувати свій терористичний акт. 

Зокрема у центральній частині міста на території парку вони хотіли підірвати електропідстанцію. Для цього росіяни надали їм вибухівку та інструкції. 

Після здійснення терористичного акту колаборанти планували зняти усе на відео, аби у подальшому викласти у мережу. Проте зрадників затримали на місці злочину. 

За словами одного зі свідків, обвинувачені також планували теракт біля польського консульства у Львові. Він також зазначив, що через Революції Гідності мав схожі із колаборантами погляди, проте згодом відмовився від участі в терактах. 

Відомо, що наприкінці 2014 року обвинувачених обміняли на воїнів ЗСУ та про подальшу їхню долю наразі нічого невідомо. 

26 квітня 2023 року львівський суд визнав їх винними у тероризмі та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 8 років. 

Читайте також