"Зроблено безолаберно": міський голова Рівного розкритикував деякі проекти громадського бюджету

Сьогодні у Рівному відбулося чергове засідання Координаційного комітету громадського бюджету міста. Представники профільних управлінь презентували звіт по реалізованих у минулому році проектах, а також розповіли про ідеї громадського бюджету, які буде втілено цьогоріч.

У міського голови Рівного Олександра Третяка виникли питання по реалізації проекту будівництва майданчика для моделювання ситуації дорожнього руху в районі Льонокомбінату, на який витратили 956 тисяч гривень з громадського бюджету. Очільника міста обурило, що об'єкт досі не експлуатується, територія огороджена та зачинена на замок, а сам майданчик не має балансоутримувача. 

Фото - Суспільне

- Проект зроблено безолаберно. У мене особисто є ряд зауважень. Наприклад, коли об'єкт зданий, але він не функціонує, або коли об'єкт зданий, його вартість 1 млн грн, але питання у тому, чи там хоч тисяч 300 було використано. Я надіюсь, що команда напрацює зміни до положення, внесуться зміни і тоді в нас буде менше питань і зауважень до громадського бюджету, - зазначив Олександр Третяк.

Дискусія виникла і стосовно будівництва міні-футбольного поля біля ЗОШ №13. Міський голова здивувався вартості штучної трави для майданчика, на яку витратили близько мільйона гривень. Натомість депутатку Рівнеради Оксану Майбороду обурило, що новий майданчик облаштували не на місці старого футбольного поля, як передбачалося згідно проекту, а на зовсім іншій території, вирубавши для цього близько двох десятків дорослих дерев.

Представники Координаційного комітету зійшлися на думці, що такі моменти треба враховувати ще на стадії проектування, а також контролювати реалізацію проектів громадського бюджету, аби вони повністю відповідали ескізам, які презентували автори. 

Наразі триває прийом заявок на громадський бюджет Рівного 2021. Усі бажаючі можуть подати свою ідею проекту, яка у разі підтримки серед рівнян, може бути реалізована вже наступного року. З усіма деталями можна ознайомитися на сайті Громадського бюджету.

Читайте також