Зростає кількість хворих на грип та ГРІ на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

На 30% зросла кількість хворих на грип та інші ГРІ в Рівненській області за минулий тиждень. Всього захворіло 5279 осіб, з них 3592 дітей. Було госпіталізовано 196 хворих, з них 137 дітей.

Серед дитячого населення найбільше хворих припадає на вікову групу до 5 років. За тиждень захворіло 1365 дітей. Саме діти віком до 5 років особливо вразливі до будь-яких інфекційних агентів і вірусу грипу зокрема. Недосконала імунна відповідь не може дати адекватну і повну відсіч згубній дії вірусу грипу, що проявляється тяжчим та тривалішим, ніж у дорослих, перебігом, частими ускладненнями вторинних бактеріальних інфекцій та формуванням осередків хронічної інфекції. Затяжні вірусні захворювання виснажують дитячий організм, з часом дитина починає відставати у фізичному та нервово-психічному розвитку від своїх однолітків. Тому батькам треба бути дуже уважними і за перших ознак грипу не чекати, поки минеться або організм поборе інфекцію, а якомога раніше звертатись за медичною допомогою.
Найкращий засіб захистити свою дитину це зробити вакцинацію проти грипу. З початку епідемічного сезону в області щеплено проти грипу 485 дітей до 5 років.

Читайте також