ЗСУ визнали, що завдавали ракетні удари по аеродромах в окупованому Криму

ЗСУ визнали причетність до серії ракетних ударів по аеродромах в окупованому Криму. 

Про це йдеться у статті спільній статті Головнокомандувача Валерія Залужного та першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони і розвідки Михайла Забродського.

Зокрема у статті зазначається, що у рф можливість наносити ракетні удари вглиб України, у ЗСУ такої можливості немає. Тому для партнерів України у цій війні буде правильно нарощувати постачання зброї Силам оборони. 

"Тільки в цьому випадку можна обговорювати вплив на реальний центр тяжіння рф у цій війні. Він полягає в її “віддаленому” - в розумінні більшості росіян - характері. Завдяки цьому віддаленню громадяни рф не так болісно сприймають втрати, невдачі, а головне – вартість цієї війни в усіх її розуміннях.

Переконливим прикладом правильності такого підходу в поточному році є успішні зусилля ЗС України з фізичного перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію АР Крим. Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримським авіабазам противника, перш за все – по аеродрому Саки. Завдання ЗС України на 2023 рік - зробити для росіян та в інших окупованих територіях ці відчуття гострішими, природнішими і цілком відчутними, попри значну відстань до цілей", - йдеться у статті. 

Нагадаємо, в тимчасово окупованому Криму в серпні пролунала низка вибухів. Зокрема біля населеного пункту Новофедорівка біля Сак. Тоді причиною вибухів назвали "детонацію кількох авіаційних боєприпасів". 

Згодом біля селища Азовське у Джанкойському районі вибухнув склад боєприпасів, а в самому Джанкої сталась пожежа на трансформаторній станції. 

Також лунали вибухи Гвардійське під Сімферополем, де, за даними ЗМІ, базувались 24 російські літаки.