ЗСУ звільнили Куп`янськ-Вузловий на Харківщині, ще 6 % області - під окупацією

ЗСУ звільнили від російських загарбників селище міського типу Куп'янську-Вузловий, що знаходиться на лівому березі річки Оскіл. 

Це в ефірі телемарафону підтвердив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

"Ще 6% нашої області залишаються тимчасово окупованими. Наразі вже трохи менше (після звільнення Куп'янська-Вузлового). 

У них (росіян – ред.) було декілька принципових і досить важливих для них напрямків: Ізюм, Ізюмська висота так звана – це шлях, через який вони направляли свою військову техніку на територію Донецької та Луганської областей, там посилювали свою військову присутність; і, звичайно, Куп'янськ-Вузловий – це одна з найбільших логістичних, залізничних розв'язок на території Харківської області. 

З перших годин повномасштабної війни вона була окупована, і ворог її досить сильно обороняв і тримав. Завдяки успішній військовій операції наші Збройні сили її зараз відбили і повністю фактично контролюють", - сказав він. 

За його словами, кожен метр української території "звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви".

Синєгубов підтвердив, що росіяни продовжують обстрілювати Харківську область, зокрема Куп’янськ. За минулу добу в області 9 людей загинули, 5 людей отримали поранення. 

У Харкові третю добу поспіль відносно тихо.

За даними заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка, наразі на Харківщині вже деокуповано 454 населені пункти. 

 

Читайте також