Звільнений з полону студент "Острозької академії" отримав кінопремію за фільм "Останній день на Азовсталі"

Керівник прессслужби полку "Азов" та студент Острозької академії Дмитро Козацький отримав премію цьогорічного фестивалю Kharkiv MeetDocs за фільм "Останній день на Азовсталі". 

Про це йдеться на сторінці кінофестивалю у Фейсбук. 

Як зазначається, цьогоріч команда фестивалю започаткувала премію «За вклад у розвиток документалістики». 

Нагороду отримав фільм «Останній день на Азовсталі», що увійшов до циклу «Фортеця Маріуполь» режисерів Дмитра «Ореста» Козацького та Юлії Гонтарук. 

Нагадаємо, "Орест" перебував на "Азовсталі" з початку оточення Маріуполя. Свій фільмі він зняв напередодні виходу із вщент розтрощеного заводу. 

"Нас з Дмитром "Орестом" Козацьким нагородили за наш фільм "Останній день на Азовсталі". В мене була мрія, що Орест вийде з полону і ми будемо сидіти в кінотеатрі і дивитися наше кіно на великому екрані. Так і сталося, це неймовірні відчуття, просто сидіти поряд, не переживати більше за нього, поки він на Азовсталі чи в полоні і дивитися наше кіно. Я взагалi до кiнця не можу усвiдомити, наскільки важливий мистецький твір ми зробили. Оресте, це твоя нагорода і я маю честь бути причетною", – написала Юлія Гонтарук на своїй сторінці Facebook.

Також лауреатом премії стало мистецьке об'єднання Babylon'13, яке з часів Майдану створило понад 400 відеоробіт на важливі теми. 

Нагадаємо, під час обміну 21 вересня було звільнено 215 захисників та захисниць, серед них троє уродженців з Рівненщини та студент "Острозької академії".