«Міг бути транспортний колапс»: міський голова Рівного пояснив, чому дорожчає проїзд

Виконавчий комітет Рівненської міської ради затвердив нові тарифи на проїзд у маршрутках та тролейбусах обласного центру. З 1 червня за одну поїздку в електротранспорті доведеться викласти 6 гривень, у маршрутному таксі – 8.

За словами міського голови Рівного Олександра Третяка, сусідні обласні центри теж підняли вартість проїзду у громадському транспорті.

– Ми змушені були йти на такий крок, бо отримали обгрунтування від перевізників. Зарплата зросла на 44% з 2018 року. Це потягнуло і збільшення інших цифр. У період пандемії перевізники робили великі зусилля, щоб втримати водіїв. У нас міг бути транспортний колапс. Маршрутні перевезення – це питання виконання взятих на себе зобов’язань. Людей було дуже мало і перевізники та водії казали, що займаються волонтерством, – зазначив очільник міста.

Олександр Третяк зауважив, що після підвищення вартості проїзду влада збирається жорстко котролювати перевізників. Особливу увагу хочуть звернути на стані маршруток, адже пасажири часто скаржаться на відсутність мінімального комфорту. Окрім цього, у перспективі планують знайти шляхи залучення великогабаритних автобусів та введення електронного квитка у громадському транспорті.

– У такий спосіб зможемо контролювати кількість пільговиків, загалом пасажирів, зробити більш комфортні умови для перевезення. Якщо у Житомирі проїзд готівкою коштує вісім гривень, то за карткою житомирянина шість. У Рівному теж плануємо подібні нововведення, – додав міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація плачевна: 31-й маршрут у Рівному планують відкоригувати

Читайте також