Не коронавірусом єдиним: за тиждень більше 6 тисяч мешканців захворіли на грип на Рівненщині

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Станом на ранок 7 грудня в Рівненській області зафіксували вже 33 714 випадків захворювання на коронавірусну хворобу. Також зареєстровано 416 летальних випадків, спричинених COVID-19, 26 534 людини одужали.

Окрім коронавірусу жителям Рівненщини не варто забувати про грип та ГРВІ. За словами заступниці начальника обласного управління охорони здоров’я Олени Гандзюк, за останній тиждень грипом захворіли 6 600 осіб.

«За весь епідеміологічний період у нас зареєстровано 60 тисяч осіб, які захворіли грипом. За останній тиждень із них - 6 600 осіб. 3 027 - діти (47%) і 3573 особи – доросле населення».

Наразі найгірша ситуація із грипом в Радивилівському та Дубровицькому районах, а також у містах Вараш і Острог. Поки що ситуація не критична на стільки, аби закривати на карантин навчальні заклади.

«Карантинних заходів, що стосується закриття шкіл чи дошкільних закладів поки що не проводиться. Немає. В нас не закриті школи чи дитячі садочки на карантин через грип», - додала пані Гандзюк.

Наразі в області за минулий тиждень госпіталізовано 249 осіб, 27 із них – діти. Смертності від грипу за цей період не було зафіксовано.

Читайте також