«Це була моя мрія»: рівнянин Олег Омельчук з четвертої спроби підкорив Олімпійський п’єдестал

Стрілець Олег Омельчук став першим в історії спортсменом з Рівненщини, який піднявся на п’єдестал Літніх Олімпійських ігор. У японському Токіо наш земляк у парі з Оленою Костевич посіли третє місце у стрільбі з пневматичного пістолета.

Сьогодні бронзовий призер Олімпіади в Токіо зустрівся з головою Рівненської ОДА Віталієм Ковалем та поділився своїми враженнями від змагань.

– Хотів би подякувати моєму рідному місту Рівному, області. Я тут виріс і займаюся спортом. Для мене дійсно велика честь привезти сюди цю медаль. Це була моя мрія. У мене не складалося на трьох Олімпійських іграх, я близько був до нагороди, але не вистачало зовсім трохи. Зараз дуже щасливий. Мене у Рівному завжди підтримували, хоча не завжди виходило так як хотілося, – розповів бронзовий призер Олімпійських ігор.

На своїй першій в кар’єрі Олімпіаді Олег Омельчук зупинився за крок від п’єдесталу – у Пекіні він став четвертий. За чотири роки на Іграх у Лондоні посів п’яте місце. Зараз спортсмену 38 років, але він планує виступити як мінімум на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Стрілець розповів про умови, в яких тренується у Рівному, та попросив представників влади обладнати новий тир та покращити можливості для підготовки спортсменів.

– Я знаю, що на Макарова у нас будують спорткомплекс. Хотів би, щоб там облаштували тир. У підвалі ДЮСШ №4 маленький тир і багато дітей не можуть займатися там. Ми ще стріляємо по звичайних мішенях, а всі вже протягом 10 років стріляють по електронних мішенях, – зазначив Олег Омельчук.

Призер Олімпіади зауважив, що стрільба – специфічний вид спорту, де часто все залежить не від спортсмена, а від долі та волі Бога. Важливо також вміти налаштовувати себе психологічно у важливий момент.

Олег Омельчук не приховує задоволення від свого результату у Токіо і дякує організаторам за те, що змогли якісно підготуватися до приїзду спортсменів у складний період.

– Я задоволений, що Олімпійські ігри відбулися. Вони могли бути і не проведені, адже місцеве населення було проти. Японці молодці, все організували і багато коштів виділили на те, щоб набрати волонтерів, зробити так, щоб всі були здорові. Нас з олімпійського селища не випускали, оскільки в країні був карантин. Але спортивні споруди якісні, стрільбище теж було на високому рівні, – розповів стрілець.

У найближчому майбутньому на Олега Омельчука та інших 18-х призерів Олімпіади чекає зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Керівництво області, в свою чергу, теж готується віддячити місцевим спортсменам за історичний успіх. Раніше повідомлялося, що призери Олімпіади з Рівненщини отримають у подарунок квартири.

Читайте також