Віктор Шакирзян зареєстрував петицію з вимогою відкрити дитячі садочки у Рівному

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

Голова громадської організації «Рівне Разом» Віктор Шакирзян зареєстрував електронну петицію на сайті міської ради з вимогою врегулювати роботу дитячих дошкільних закладів у Рівному. Збір підписів за відповідну пропозицію уже розпочато.

Голова ГО «Рівне Разом» переконаний, що лише чіткий алгоритм протиепідемічних заходів дозволить зберегти здоров’я дітей в умовах продовження карантину. 

Відкриття дитячих садочків потребує не лише малеча, а й батьки. Упродовж карантину їм доводиться брати дітей з собою на роботу, або залишати наодинці вдома, ще більше наражаючи на небезпеку. Віктор Шакирзян зазначає, що місцева влада самоусунулась від вирішення проблеми, перекладаючи відповідальність на когось іншого. 

- В той час, як мешканці Рівного, стали заручниками їх некомпетентності та бездіяльності є приклади інших регіонів, де не зважаючи на каратин працюють чергові групи, чергові садочки, дозволено працювати малочисельним групам, – говорить голова ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Громадська організація «Рівне Разом» оприлюднила вимоги до міської влади:

1. Створити спеціальну робочу групу з напрацювання особливих протиепідемічних заходів у ДНЗ міста для роботи в умовах карантину з залучення фахівців медиків та представників батьківських комітетів.
2. Невідкладно звернутися до Міністерства освіти та науки з вимогою розробити відповідний механізм для роботи навчальних закладів в умовах збереження карантину.
3. Забезпечити усі дошкільні освітні заклади міста засобами індивідуального захисту, дезінфікуючими засобами.
4. Забезпечити ефективний контроль (з залученням представників громадськості та МОЗ) за дотриманням усіх визначених протиепідемічних заходів під час роботи дошкільних освітніх закладів.
Щоб влада Рівного почала діяти електронну петицію має підтримати 300 людей. 

Проголосувати за врегулювання роботи дошкільних навчальних закладів у Рівному можна за посиланням.

Читайте також