Як негода вплинула на рух маршруток у Рівному?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Снігові заметілі, які останній тиждень вирують у Рівному, позначились чи не на кожній сфері життя. Однією із таких є пасажирські перевезення.

Автобуси часто потрапляли в снігові пастки, ламались або ж мали проблеми з повітрям, яке забезпечує відкривання дверей. Подекуди через замети навіть не доїжджали до кінця маршруту.

Нині ситуація стабілізувалась. Про це нашим журналістам повідомили в управлінні транспорту та зв’язку.

Виконуючий обов’язки начальника управління Дмитро Царук розповів, що вчора на маршрути виїхало 240 машин.

«Загалом по місту в нас 26 маршрутів. В середньому, зараз у нас виїхало на лінію 240 автобусів. Має бути 280, але є похибка, 10% дається. То має їздити 250. Не може бути там вже 100% їздити, в когось є поломки тощо. Тому ми завжди на 250 розраховуємо. Плюс мінус ситуація нормальна», - каже Дмитро Царук.

За його словами, у перші дні снігової заметілі отримували немало скарг від мешканців через курсування маршруток.

«Не доїжджали маршрутки в «Червоні гори». Там реально проблема була, то не доїжджали. В Тинному не розчищено певний час було, то з цим проблема була, теж не їздили. На вулиці Павлюченка була проблема, там дуже вузько було, вони там не могли розминутись, Дачна, Приозерна, це водії скаржились. Новодвірська і Корнинська, оце в нас були там проблеми. На Дачну не заїжджали навіть. Одна машина загрузла, то вже інші не їхали. На Новодвірську заїжджали, але складно було, там водії своїми лопатами відкопувались. Це було на початках. Останні дні ситуація нормалізувалась».

Важливою проблемою в Рівному залишається брак водіїв маршрутних таксі. В управлінні працюють над тим, аби вирішити це питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівняни скаржаться на відсутність автобусів на 64-му маршруті - управління відреагувало

Читайте також