Як рівнянам обрати кандидата в Президенти?

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Громадська організація  “Центр UA” розробив інструмент, який допоможе  в зручний спосіб дізнатися, які кандидати планують після обрання втілювати те, чого ти очікуєш від наступного Президента України. Відповідальний час заслуговує відповідального вибору. 

Чому саме ці кандидати?

Для відображення в інструменті були виокремлені кандидати, які займають перші 10 щаблів у трьох національних рейтингах (Фонд “Демократичні ініціативи”, Київський міжнародний інститут соціології, Соціологічна група “Рейтинг”). Кандидати подані в алфавітному порядку.

Чому саме ці сфери політики?

В інструменті відображені позиції кандидатів у тих сферах політики, вплив на які безпосередньо належить до повноважень Президента, визначених Конституцією України. Також, подані позиції у тих сферах політики, які не належать до безпосередньої компетенції Президента, однак на які Президент може мати вплив як суб’єкт законодавчої ініціативи. Виокремлення таких політик базувалось на даних соціологічних опитувань. Питання, що перетинаються у сфері певної політики, були для зручності погруповані. Наприклад, розвиток енергетики та тарифи на енергетичні послуги було згруповано у блок «Енергетична політика».

Чому подані саме такі позиції кандидатів?

Позиції кандидатів взято з передвиборчих програм кандидатів, опублікованих на сайті Центральної виборчої комісії, а також з уточнень, наданих штабами кандидатів.

Скористатися інструментом можна тут.

Читайте також: У Рівному презентували аналіз передвиборчих програм кандидатів у президенти

Читайте також