На Рівненщині може з’явитися ще один заклад для дітей з інвалідністю

У Рівненській області може з'явитися ще один заклад для дітей з інвалідністю.

Повідомляють у Рівненській обласній раді.

Навчально-реабілітаційний центр у селищі Клевань Рівненської обласної ради - таку назву може отримати Спеціальна школа № 2 у Клевані.

Питання щодо зміни типу та перейменування одного із обласних комунальних закладів освіти вивчають в обласній раді. Днями його обговорили депутати постійної комісії з питань гуманітарної політики під головуванням Алли Черній.

Із відповідною пропозицією до РОР звернувся департамент освіти і науки облдержадміністрації. Як пояснив його директор Петро Коржевський, такі зміни можливі за умови, що в закладі перебуватимуть діти з більш ніж двома нозологіями. До прикладу, дитинка має проблеми з опорно-руховим апаратом, а також проблеми із зором чи слухом.

Як уточнила голова простійної комісії Алла Черній, йдеться про важкі нозології, з якими дитина не може відвідувати загальноосвітню школу, навіть таку, де є інклюзивні класи та працюють асистенти вчителів. Натомість - потребує допомоги фахівців спеціалізованих закладів, які володіють необхідними методиками навчання та розвитку. А працівники Спеціальної школи №2 у Клевані мають таку спеціальну освіту і знають, які реабілітаційні заходи застосовувати для кожної окремої нозології.

"Важливо, щоб у цьому навчально-реабілітаційному центрі могли навчатися діти з різних районів області. Адже за підсумками наради, яку ми нещодавно провели з керівниками спеціальних шкіл, стало відомо, що попит на такі навчально-реабілітаційні послуги на Рівненщині досить високий. Тож потреба в такому закладі є", - зауважила Алла Черній.