"10 днів не давали пити": студент Острозької академії, якого звільнили з полону, поділився спогадами

Дмитро Козацький "Орест"  - захисник Маріуполя, що повернувся під час обміну додому - поділився деякими спогадами про полон.

Про це повідомляє 24 канал.

Нещодавно під час чергового обміну українських військових з російського полону було звільнено захисників "Азовсталі". Серед списків звільнених перебував і Дмитро Козацький, більш відомий, як "Орест". Хлопець, світлини якого вразили увесь світ, потрапив до окупантів у полон разом з побратимами в день виходу з "Азовсталі".

Ірина Юрченко, мама Дмитра, зауважила, що перші дні її син був небагатослівним, адже окупанти не дозволяли спілкуватись полоненим, проте кількома спогадами її син все-таки поділився.  

"Йому давали шматочок хліба, а він його ділив на три частини, щоб поїсти протягом дня. Це просто жахіття 21 століття. Він розповів, що їм 10 днів не давали пити води. І говорить, що відтепер цінує кожний кусок хліба та їжу взагалі. За час полону він прочитав Біблію і сказав мені: "Мамо, тепер я знаю, чому ти нас вчила. Я тихенько читав "Отче наш", молився та розмовляв з Богом," – розповіла мама Дмитра Ірина.

Мама "Ореста" також розповіла, що наразі звільнені перебувають на реабілітації, а також їм потрібен час аби влитись у звичайне життя. Попереду на захисників чекає робота з лікарями та психологами. 

 

Читайте також