11 оригінальних ідей для осінніх знімків від фотографів із Рівненщини

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Осінь – це одна із найбільш атмосферних та фотогенічних пір року. Саме у цей період помаранчевий, багряний та червоний кольори захоплюють усі соціальні мережі. А все тому, що лише ледачий не сфотографувався із листочками.

Ми підібрали для Вас кілька ідей, як зробити оригінальне осіннє фото і отримати купу лайків. Крім того, фотографи з Рівненщини Андрій Прокопчук та Наталія Якимчук дали кілька порад, як без великих зусиль зробити дійсно красиві світлини.

1. Експерименти з опалим листям.

"В першу чергу потрібно продумати локацію зйомки та образ (стиль одягу, додатковий декор). Під декором для осінньої зйомки може бути що завгодно, залежно від смаку: плед, термос із кавою, капелюхи, аутентичні рюкзаки для походу в гори", - розповідає Андрій Прокопчук.

Фото - Андрій Прокопчук

2. Фотосесія з осінніми сезонними квітами.

Хризантеми, айстри, жоржини, чорнобривці - осінь пропонує великий вибір квітів та відтінків.

Фото - Наталія Якимчук

3. Фотозйомка під осіннім дощиком з цікавими парасольками.

Для таких фотосесій підходить природний фон - парк, ліс або сквер. Парасольки можуть бути барвисті, прозорі чи темних відтінків.

4. Навідатися в осіннє поле, коли трави втратять свій колір і стануть сірими.

Такі фото у приглушеній кольоровій гамі поєднують у собі ретро стиль та осінню меланхолію. Подібні локації підходять як для індивідуальної фотосесії, так і для сімейних та романтичних світлин.

Фото - Андрій Прокопчук

Гармонічно виглядають такі фото у чорно-білій гамі. Особливого шарму додають "голі" гілки дерев.

Фото - Андрій Прокопчук

5. Фотосесія біля ретро авто.

У таких фотосесіях важлива кольористика - червоний, жовтий, бородовий та коричневий відтінки. Цікаво виглядають світлини, де акцентний колір має саме авто.

Фото з доступних джерел

6. Погрітися біля вогника, фотосесія з кружечками гарячого чаю, пледом і осінніми квітами.

Текстиль та язики полум'я чудово вписуються у осінню тематику. 

"Рекомендується вибирати кольори і відтінки, які гармонійно поєднуються між собою і створюють приємну композицію. Також сьогодні стало модно одягатися всім членам сім’ї в однаковий одяг або схожий за стилістикою", - радить Наталія Якимчук для тих, хто хоче сімейне фото.

Фото з доступних джерел

7. Дитяча зйомка з гарбузами, сімейна зйомка в полі з величезними кольоровими гарбузами.

Саме гарбуз є одним із символів осені. Колір та різноманітність форм роблять гарбуз невід'ємним атрибутом фотозйомок в осінню пору.

Фото - Наталія Якимчук

8. Фотосесія в осінньому тумані.

Для шанувальників готичної романтики чудово підходить варіант "туманної осені". Такі фото найбільш виграшно робити у період пізньої осені, коли барвисте листя вже опало і природа набуває строгої та холодної краси.

Фото - відкриті джерела

9. Експерименти з вікнами, з краплями дощу на склі.

"Взагалі чим більше на фото теплих речей (в’язані светри, шарф, плед) тим краще. Локація підбирається також по смаку: парк, ліс, гори, пляж біля моря, аби тільки відчувалась осінь. Якщо бракує ідей для зйомки, я завжди раджу додаток «Pinterest”, там можна знайти безліч ідей для осінніх фотосесій і не тільки", - радить аматорам фотограф Андрій Прокопчук з міста Острог.

Фото - ілюстративне

10. Популярні фотосесії у парках та скверах, на пікніках та прогулянках із чотирилапими друзями.

Що може бути краще, ніж шалені ігри з песиком у купі яскравого листя. Коли будете вигулювати домашнього улюбленця - не забудьте зробити знімок.

Фото - Наталія Якимчук

11. Фото із сіном та тюками, на сіновалах.

Осінь - період збору урожаю. Знайти поле, де нещодавно колосилась пшениця, а зараз розкидані тюки соломи - не є складним. Такі світлини випромінюють літнє тепло і створюють атмосферу українського села.

Фото з відкритих джерел

На своєму Youtube-каналі Андрій Прокопчук виклав відео Топ-5 ідей для осіннього фото в Інстаграм. Відео демонструє, яким чином відбувається процес зйомки, і яким виходить результат.

"Вести на зйомці себе потрібно максимально розслаблено та вільно, ніби фотографа і немає поруч, тоді виходять найбільш щирі фото. Чим більше щирих емоцій - тим краще фото", - запевняє фотограф.

 

Читайте також