13-річна дівчинка із Рівненщини терміново потребує коштів для заміни ендопротезу

Безжалісна хвороба забирає дитинство у Соловйової Вікторії, учениці 9 класу із Березнівського району.  Вікторія підросла, потрібна заміна ростущого протезу без якого життя в подальшому буде неповноцінним. 5 років тому дівчинці робили операцію - на місце видаленої хворої кістки поставили штучну – ендопротез. Усім світом тоді зібрали кошти – майже 1,5 мільйона гривень.

Віка перенесла чергову операцію з його встановлення, через надзусилля та сльози знов навчилася ходити. Зараз їй 13 років – вона виросла, а здорова нога стала довшою за оперовану. Штучної кістки вже не вистачає в довжині, знов потрібна заміна, знов вартість модулю мільйон гривень, знов вибір без вибору – операція, без якої не обійтися.

Віка знов шкутильгає, органи зміщуються, хребет викривлюється, виникає асиметрія. Якість життя, за яку весь час тривала боротьба різко знизилася, і тепер вже не побігати, не пострибати, не поплавати. Знов хвороба нагадує про себе і прив’язує до стільця та ліжка.

Чи варто говорити про те, що держава закуповує тільки нерозсувні постійні протези, які підходять тільки тим дітям, які вже не ростуть? А без сторонньої допомоги батьки, звичайна сільська родина, ніколи не зможе придбати нову деталь самостійно?

Ми хочемо, щоб Віка, як і всі діти, змогли забути про хворобу і змогла жити, як її ровесниці, почуватися повноцінною, ходити на танці, носити сукні та підбори. Медицина це дозволяє, але без вирішення фінансового питання – це неможливо. Хіба гроші мають ставати на заваді майбутньому, сповненому мрій? Найменша підтримка кожного з нас здатна зробити суму в мільйон – нічим, а життя ще однієї дівчинки щасливим.

Раніше на УББ ми вже збирали кошти для Віки. Переглянути попередній проект Ви можете за посиланням.

ПІБ: Соловйова Вікторія Василівна, 06.02.2006 р.

Місто: с. Сівки, Рівненська обл.

Діагноз: остеосаркома

  Приватбанк -  5168 7573 8949 1087 Соловйова Тетяна Талимонівна

 $  5168 7426 0026 4158
 €  5168 7426 0024 3228 

Читайте також