14-річний юнак проводив "опитування від президента" на Рівненщині: із матір`ю поліція провела бесіду

Сьогодні мережу сколихнуло фото 14-річного хлопця, який у місті Костопіль проводив опитування «5 запитань від президента». Користувачі обурювались, що до проведення цього опитування залучили неповнолітнього. У поліції Рівненщини зазначили, що з матір’ю хлопця провели профілактичну бесіду, після чого він вже не приймає участі.

«Поліція встановила цього неповнолітнього, встановила його батьків. На сьогодні проведена профілактична бесіда з матір’ю. Дана особа вже участь в опитуванні не приймає», - зазначив т.в.о. начальника поліції Рівненської області Руслан Стрельбіцький.

Втім, омбудсмен Людмила Денісова пояснила, чому такі дії, якщо є згода батьків, – правомірні.

«Волонтерами можуть стати громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, які є дієздатними. Особи віком від 14 до 18 років здійснюють волонтерську діяльність за згодою батьків (усиновлювачів), прийомних батьків, батьків-вихователів або піклувальника. Згідно із законом, волонтерська діяльність є формою благодійної діяльності.

Таким чином, участь неповнолітніх дітей у волонтерстві правомірна, якщо згода на неї дана батьками або іншими законними представниками дитини, а сама волонтерська допомога є добровільною та безоплатною, - зазначила омбудсменка.

Додамо, що станом на 14 годину на Рівненщині найбільше порушень, які стосувались виборчого процесу, саме через це опитування. Про це тут: За пів дня виборів поліція Рівненщини отримала 61 виклик: найбільше звертаються через "опитування президента".

Читайте також