187 м над рівнем моря: фотограф з Костополя відкрив у Рівному власну виставку про мальовничу Рівненщину

Персональну виставку світлин фотографа з Костополя Сергія Кундаса «Рівненщина. 187 метрів над рівнем моря» представили в обласному центрі.

Природа завжди надихала на мандри … Та, як би далеко нас не вабили подорожі, що може бути красивішим, милішим серцю і душі як не чарівність природи й пейзажів рідного краю? Землі, де народився, ступив перші кроки, вперше тішився туманним світанком і безкраїм небом.

Автор виставки Сергій Кундас народився і виріс в м. Костопіль. Влітку 2015 року закінчив Школу фотографії Олександра Харвата. По закінченню курсів більш активно зайнявся фотографією і вже встиг заради незабутніх світлин об’їздити багато мальовничих куточків Рівненщини. Наразі його улюбленою темою є саме пейзаж.

– Кожне місце у ріднім краю вражає по-своєму і у кожну пору року можна розгледіти свою неповторну чарівність. Пейзажі Рівненщини не залишать байдужим жодного … – розповідає Сергій.

В експозиції виставки можна впізнати знайомі місцевості Рівненської області. Це пейзажі Костопільського, Березнівського, Рівненського, Острозького районів. Автор пропонує зупинитися на мить і поринути у незабутню красу «Надслучанської Швейцарії», що неподалік с.Губків. Давню історію цього села також можна розгледіти на фото, що зображає Губківський замок. Базальтові кар’єри неподалік м.Костопіль, береги річки Горинь, соснові ліси поряд з с.Козлин, кришталеві ставки с.Решуцьк …

Перша персональна виставка Сергія була в квітні-травні 2016 року у рідному Костополі, сьогодні виставка «Рівненщина. 187 метрів над рівнем моря» розширена та доповнена новими сюжетами.

Природа та пейзажі, за словами автора, це найкращий старт для фотографа-початківця, оскільки у нас є чим милуватись, що фотографувати і зловити незабутню мить можна усюди, виїхавши трішки за місто, аби тільки бути з відкритим серцем до навколишнього світу, мати натхнення та любов до фотографії.

Нині Сергій учасник клубних та міжнародних виставок «Фотовернісаж на Покрову», «Рівне. День за днем», Кубок Рівного з фотомистецтва «Я люблю своє місто, я люблю свій край» та інших.

Виставка триватиме до кінця березня у ТРЦ «ЗЛАТА ПЛАЗА».

Читайте також