2 травня - День ангела Романа: красиві привітання в поезії та прозі (картинки)

2 травня за новим стилем свій День ангела відзначають чоловіки з ім'ям Роман. Існує кілька версій трактування цього імені. У перекладі з юдейської мови "Роман" означає "рівний Богу", "схожий до Бога", із давньогрецької - "сильний", "міцний". Натомість у латинській воно має зовсім інше тлумачення й дослівно перекладається як "римлянин", "римський", "із Риму". Первинно назву міста Рим було утворено від імен братів Ромула й Рема. Ім'я Роман є похідним, варіантом вимови імені Ромул.

Чи маєте серед своїх близьких і знайомих власників цього красивого імені? Якщо так, то не забудьте привітати їх і написати кілька щирих слів. Романам неодмінно буде приємно.

***

Посміхнися нам, Романе,

Ти й насправді Богом даний

Любий-милий нам усім.

Твій характер, твоя вдача,

Промінь сонечка неначе,

Зігріва завжди наш дім!

***

Дорогий Романе! У День ангела хочу побажати, щоб твій ангел завжди тебе оберігав і допомагав тобі у всіх справах – домашніх і робочих, щоб усі твої починання були втілені в життя, щоб тебе завжди супроводжували удача, процвітання й успіх.

***

Нині в гарної людини – 

Найкрутіші іменини.

Будуть в тебе подарунки,

Привітання й поцілунки.

Я приєднуюсь до всього,

Хай в житті все буде кльово!

Хай здоров'я не підводить,

Й грошенята хай підходять!

Вітаю з Днем ангела!

***

Романе, вітаю з Днем ангела! Нехай твій небесний охоронець буде завжди з тобою поруч – і у хвилини радості, і у хвилини смутку, і в любові, і в розлуці. Словом, щосекунди! Коли ти впадеш, він – підніме, коли ти заплачеш – утішить, коли ти будеш радіти, він теж разом із тобою радітиме. Я ж допомагатиму йому виконувати цю почесну місію і теж буду поруч з тобою!

***

У День Ангела, Романе, бажаю я любові
І від душі успішних перемог,
Натхнення, щастя світлого, здоров’я,
І хай тебе оберігає Бог!

***

Романе, бажаю мудрості тобі від Бога, благословень від нього. Нехай буде світлою і чистою дорога. Бажаю тобі ніколи не здаватися, нехай твій ангел охоронець допомагає тобі летіти тоді, коли твої крила опускаються донизу!

***

Твоє ім’я Роман – найкраще із імен,
Яким тебе благословила мати,
І ангел взяв тебе під свій покров,
Щоб до кінця життя оберігати!
Хай він з тобою разом довгий шлях пройде,
З тобою разом хай сумує і радіє,
Ти вір йому, бо він не підведе,
На нього завжди буде і є надія!

***

Чарівного хлопця, на ім'я Роман хочу привітати з його Днем ангела! Бажаю тобі, аби будь-яка робота давалася легко, щоб успіх був стрімким і стабільним, щоб твоє щастя було довговічним і міцним, щоб душа була щирою, здоров'я – міцним, друзі – надійними, а любов – вірною і взаємною.

Читайте також