2-річна дівчинка з Рівнещини потребує термінової допомоги у лікуванні енцефаліту

Майже 19 тисяч гривень кожні три тижні впродовж року, а це загалом майже 320 тисяч гривень у рік - саме такою є ціна повернення до повноцінного життя 2-річної Віталінки Василевич з села Дроздинь, що у Рокитнівському районі Рівненської області.

Як повідомила на своїй сторінці у Фейсбук керівник Благодійного фонду "Скарбниця Надії" Мар'яна Рева, дівчинка є п’ятою дитиною з семи в багатодітній сім'ї. Вона зростала веселою та життєрадісною, майже не хворіла.

У вересні минулого року після ГРВІ з високою температурою у Віталінки почалися важкі судоми і її госпіталізували у Рівненську обласну дитячу лікарню. Саме тоді у неї діагностували енцефаліт. Кілька тижнів дівчинка перебувала у важкому стані - не могла ходити, розмовляти та навіть контролювати власне слюновиділення.

Після кількох дорговартісних обстежень медики призначили їй лікування препаратом "Біовен-Моно", який призвів до значного покращення стану дівчинки. Нині Віталінка знову ходить, розмовляє, відповідає на запитання лікарів. Проте для повного повернення дитини до повноцінного життя їй слід продовжувати приймати "Біовен-моно 5% 50 мл" - щотри тижні їй треба прокапати 10 флаконів цих ліків. Вартість одного такого курсу лікування становить 18600 гривень.

Батьки Віталіни, окрім неї, виховують ще шестеро діток - найстаршій з них 8 років, а наймолодшій кілька тижнів. До її хвороби батько сімейства працював водієм у приватного підприємця, втім, коли дівчинка захворіла, він змушений був звільнитися, аби бути з донькою в лікарні, адже мама доглядає за усіма іншими дітьми.

Лікар дівчинки каже, що батьки дитини дуже відповідальні і намагаються забезпечити дитину необхідними ліками. Мама дівчинки до самих пологів приїздила з Віталінкою в лікарню, виконувала всі рекомендації лікаря.

Спочатку сім'ї фінансово допомагали їхні родичі, друзі та односельчани. Проте нині родина вже не взмозі оплатити Віталінці життєво важливе дороговартісне лікування.

На початку лютого благодійники з "Скарбниці Надії" завдяки двом жертводавцям зуміли купити для неї потрібні медикаменти. Проте вже до 1 березня для дівчинки треба купити новий курс ліків на суму 18600 гривень. Тому батьки Віталінки просять про допомогу усіх небайдужих.

Контактні дані:
Мар`яна Рева (координатор) – (098) 45-26-916

Реквізити для надання допомоги:

КАРТА ПРИВАТБАНК
№ 5169 3305 1506 8762
(корпоративна карта БФ «Скарбниця Надії», але за банківськими правилами вона повинна бути емітована на фіз. особу – голову правління фонду, Реву Мар’яну Володимирівну)
Призначення платежу – добровільна пожертва для Василевич Віталіни

ПРИВАТБАНК
БФ «Скарбниця Надії»
ЄДРПОУ 37685693
р / р 26007054713460
КБ «ПриватБанк»
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва для Василевич Віталіни

Читайте також