38-річний чоловік із Вінниччини став донором органів для трьох дітей і 19-річної дівчини

27 вересня у Вінницькій обласній клінічній психоневрологічній лікарні ім. академіка О.Ющенка українські лікарі провели вилучення органів 38-ми річного чоловіка, після згоди родичів. Четверо пацієнтів, троє з яких - діти, отримали серце, нирки та печінку. Про це інформує МОЗ.

Пари “донор-реципієнт” для проведення операцій визначила Єдина інформаційна система трансплантації. Вилучення органів проводили команди трьох центрів трансплантації разом з вінницькими колегами.

Серце отримала 13-ти річна дівчинка, що перебуває в реанімації в Інституті серця МОЗ України, дві нирки отримали маленькі пацієнти Національної дитячої спеціалізованої лікарні НДСЛ "Охматдит", а печінка трансплантується молодій 19-ти річній дівчині в приватній клініці.

Для термінового перевезення до столичних клінік вилучених органів були задіяні служби екстреної медичної допомоги Київської області. У межах проєкту аеромедичної евакуації, який почав працювати в Києві та області у серпні, транспортування серця з Вінниці до Інституту серця в столицю здійснили гелікоптером.

Патрульна поліція України забезпечила супровід медиків, що перевозили печінку та нирки до Києва.

Раніше ми писали: «У рідних - сльози, але давали згоду»: як роблять операції з пересадки органів у Рівному.

Читайте також