5 причин, через які варто відвідати Рівненський зоопарк у будь-якому віці

http://interesno.rv.ua

Цікаве Рівне наводить 5 причин відвідати Рівненський зоопарк та чому уїк-енд в «Рівненському зоопарку» – відмінний варіант дозвілля для компанії друзів і сім’ї з дітьми.

Причина 1. Ви заново відкриєте для себе зоопарк

Це культове місце для рівнян і гостей міста. Навіть якщо ви там вже сто разів були, сфотографувалися біля всіх фотозон і відвідали всіх тваринок, нудно не буде.

В 1998 році указом Президента України Рівненському зоопарку було присвоєно статус об’єкта загальнодержавного значення (№1341/98 від 09.12.1998 року), а його територію визнано об’єктом Природно заповідного фонду України.
Зоопарк сьогодні – це колекція з 150 видів тварин, улюблене місце відпочинку та прогулянок всією сім’єю. Основна частина зоопарку – це залишки старого фруктового саду та єдиний в межах міста природний лісовий масив площею 11,6 га.
На території зоопарку знаходиться більше 130 видів деревних, чагарникових та трав’янистих рослин.

Причина 2. Ви побачите тваринний світ у всьому його різноманітті

Зазвичай люди милуються унікальною фауною і флорою, тільки якщо випадково включать канал про природу. Але ж леви, сервали, зебри, страуси, ібіси, сурікати і черепах – можна побачити на власні очі.

Зоопарк сьогодні – це колекція з 150 видів тварин, улюблене місце відпочинку та прогулянок всією сім’єю.

Все розмаїття тваринного світу – від Європи до Австралії – на  природному лісовому масиві площею 11,6 га

Причому можна не тільки поспостерігати за звичками мешканців зоопарку, а й побувати у них на обіді. Наприклад, Рівненський зоопарк часто проводить тематичні заходи, які вражають своєю цікавістю та оригінальністю.

Причина 3. Ви дізнаєтеся багато нового і цікавого

Ви в курсі, що видри тримаються за лапи, коли сплять, щоб їх не віднесло течією? А кози, як і ми, мають акцент, в залежності від місця проживання? Навіщо левам потрібна грива, а вовки виють на повний місяць?

Рівненський зоопарк – жива енциклопедія тваринного світу

Біля кожного вольєру встановлені інформаційні дисплеї. З їх допомогою можна дізнатися цікаві факти про тваринний світ, розширити кругозір і стати розумнішими.

Причина 4. Ви відкриєте своїм дітям світ цікавіше інтернету

За даними міжнародного агенства “We are social”, 58% українців щодня користуються інтернетом. Левова частка активних користувачів припадає на підлітків. При цьому лише чверть з них проводить час на освітніх сайтах.

Якщо хочете, щоб у вашої дитини з’явилося нове корисне захоплення, зводіть її в «Рівненський зоопарк». Побачивши на власні очі фантастичний тваринний світ, вона напевно захоче дізнатися про нього більше.

Причина 5. Ви зможете обрати собі тваринку-опікуна та піклуватись про неї.

В світі не існує тварин добродушніше, ніж тварини, які потребують опікунства. Спілкування з ними дарує неймовірний заряд енергії та позитивних емоцій. Серед тварин, яких зоопарк пропонує до опікунства є Тигр амурський, Верблюд двогорбий, Антилопа Гну, Вовк полярний, Альпака, Лемур котячий, Макака японська та багато іншихПереглянути весь список можна ТУТ.

Дітям особливо цікаві будуть “Показові годівлі тварин” де тварин не тільки годують, а й в ігровій формі контактують з ними. А дітям, які мають проблеми зі здоров’ям, дуже корисна тваринотерапія. Доведено, що контакт з тваринами покращує фізичний і психоемоційний стан дітей з ДЦП, аутизмом та іншими недугами.

Відвідування Рівненського зоопарку – відмінний варіант дозвілля як для компанії друзів, так і для сім’ї. Для дорослих це можливість розширити кругозір і наживо побачити те, до чого навряд чи побачиш в дикій природі. А для дітей – отримати знання, якими можна блиснути на шкільних уроках біології.

Поринути в дивовижний тваринний світ Рівненського зоопарку можна щодня без перерв та вихідних  з 09.00 – 20.00 (квітень-жовтень) та 09.00 – 17.00 (листопад-березень) Каси закривваються на 30 хвилин раніше.

Вартість квитків:

  • Дорослий – 50 грн
  • Дитячий – 30 грн
  • Сімейний 2+2 – 130 грн

(два дорослих+дві дитини, багатодітні сім’ї, при наявності посвідчення)

Безкоштовний вхід:

  • Діти до 100 см.
  • Пенсіонери 75+
  • Діти-сироти (при наявності єдиного квитка)
  • Інваліди 1-ї групи + супроводжуючий

Екскурсійне обслуговування (до 25 чол) – 100 грн.

При замовленні групових екскурсій на кожних 10 дітей – 1 супроводжуючий безкоштовно.

Перший понеділок місяця вхід на територію зоопарку безкоштовний для всіх пільгових категорій.

Відвідати сайт зоопарку

Використані фотоматеріали з офіційної сторінки Рівненського зоопарку у Facebook та сайту zoopark.rv.ua

Читайте також